Λιλλήκας: Πνεύμα συναίνεσης για επίτευξη εθνικής ενότητας

Οι εξελίξεις αναφορικά με το κουρδικό ζήτημα επηρεάζουν αναπόφευκτα και τις εξελίξεις στο κυπριακό, ανέφερε σε δηλώσεις του στην Πόλη Χρυσοχούς ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας, είπε ο κ. Λιλλήκας, προέρχεται από το ενδεχόμενο ανακήρυξης ανεξάρτητου πολιτικού Κράτους, πράγμα το οποίο δημιουργεί αρνητικές προϋποθέσεις για θετικές εξελίξεις στο κυπριακό. Αντίθετα, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη

θα έπρεπε, όπως είπε, να μελετήσει σε βάθος την πιθανότητα δημιουργίας νέων αρνητικών δεδομένων από πλευράς της Τουρκίας στο κυπριακό, στα πλαίσια καθησυχασμού της τουρκικής κοινής γνώμης.


Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, ανέφερε “πως δεν αντέχει άλλο η Κύπρος, είτε επανάληψη των ίδιων λαθών που μας έφεραν στην τραγική κατάσταση είτε πειραματισμούς της πολιτικής απειρίας, που μπορεί να μας οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα”. Για να χαράξουμε μια νέα πορεία, ικανή να βγάλει το κυπριακό από το αδιέξοδο και να το θέσει σε τροχιά δίκαιης λύσης, θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες τις ευκαιρίες, την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας, καθώς επίσης και πνεύμα συναίνεσης, για να επέλθει η απαραίτητη εθνική ενότητα. Αυτός, είπε ο κ. Λιλλήκας, είναι και ο στόχος που θα επιδιώξει η δική μας υποψηφιότητα.

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την περιοδεία του στην Επαρχία Πάφου. Ο κ. Λιλλήκας, που σήμερα είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης Χρυσοχούς στο Δημαρχείο της Πόλης Χρυσοχούς, ανέφερε πως η περιοδεία του αποσκοπεί στη συνέχιση του διαλόγου με τους πολίτες και στη διαπίστωση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί μέσα από την οικονομική κρίση και την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Υπάρχει άμεση απαίτηση από τους κατοίκους της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς, είπε ο κ. Λιλλήκας, για την έναρξη το ταχύτερο δυνατό των εργασιών για την υλοποίηση του έργου του δρόμου που θα συνδέσει την Πάφο με την Πόλη Χρυσοχούς, καθώς επίσης και η αναβάθμιση των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο περιφερειακό Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς.

Η υγεία, είπε ο κ. Λιλλήκας, παραμένει το ύψιστο αγαθό και ύψιστη υποχρέωση του Κράτους, που θα τη διασφαλίζει για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα εισοδηματικών δυνατοτήτων. Για αυτό, συνέχισε, “επιβάλλεται η επίσπευση και η επιτάχυνση των διαδικασιών για υλοποίηση του ΓΕΣΥ και σ΄ αυτή την προσπάθεια”, επεσήμανε ο κ. Λιλλήκας, όπως το έχουμε πράξει μέχρι τώρα, “θα σταθούμε στο πλευρό του Υπουργού Υγείας, για να παρακαμφθούν οι όποιες προσπάθειες υπόσκαψης του ΓΕΣΥ και να τεθούν γερά θεμέλια για την υλοποίησή του”.

O κ. Λιλλήκας, στο πλαίσιο της περιοδείας του, επισκέφτηκε και το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα