Λιλλήκας: Ακιντζί ως ο καλός και ελαφρώς διαφοροποιημένος

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης παρουσιάζεται ως ο καλός με ελαφρώς διαφοροποιημένες θέσεις από αυτές της Άγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι οι πιο ακραίες δηλώσεις του νέου Τούρκου «πρέσβη» στα κατεχόμενα αποσκοπούν στο να παρουσιάσουν τις θέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη ως διαλλακτικές και ταυτόχρονα ως καλές για βάση επίλυσης του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις, στο περιθώριο συνάντησης που είχε σήμερα στη Cyta, ο κ. Λιλλήκας είπε πως «ο Τούρκος πρέσβης χθες με προκλητικές

δηλώσεις αποκαλύπτει τους στόχους της τουρκικής κυβέρνησης που δεν είναι τίποτε άλλο από μια συνομοσπονδιακή, διχοτομική λύση».

Από την άλλη, πρόσθεσε, «ο κ. Ακιντζί με κάποιες ελαφρώς διαφοροποιημένες θέσεις παρουσιάζεται ως ο καλός που διαφοροποιείται από τις θέσεις της Άγκυρας. Στην πραγματικότητα όμως ο κ. Ακιντζί χθες επανέφερε την παραμονή των εποίκων, το θέμα των εγγυήσεων -ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνει πενταμερής διάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και οι δύο κοινότητες, αλλά θα απουσιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία, που πάγιος στόχος της Άγκυρας είναι η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας- και ταυτόχρονα επανέφερε και επιμένει στο ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας το οποίο αντιλαμβάνεται ως ένα στοιχείο της πολιτικής ισότητας».

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «οι πιο ακραίες θέσεις του Τούρκου πρέσβη που εξέφρασε ταυτόχρονα με τον κ. Ακιντζί, αποσκοπούν στο να μας παρουσιάσουν τις θέσεις του κ. Ακιντζί ως διαλλακτικές και ως καλές για βάση για λύση του Κυπριακού».

«Ως Συμμαχία Πολιτών δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τέτοιες θέσεις που οδηγούν σε συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση με κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαδικασίες που θα αφήσουν τον κυπριακό ελληνισμό όμηρο της Τουρκίας» είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας.

ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ξεπουλούν την Κυπριακή Δημοκρατία για τριάντα αργύρια

ΚΕΒΕ και ΟΕΒ «για τριάντα αργύρια είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτό τον τόπο και το καθεστώς της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες» είπε στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας καυτηρίασε τη συμπεριφορά και τη στάση του προέδρου της Ομοσπονδίας, λέγοντας πως «μετά το ΚΕΒΕ, έρχεται η ΟΕΒ να μπει στο χορό εξαγοράς της εθνικής συνείδησης του κυπριακού Ελληνισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΕΒ «ούτε λίγο, ούτε πολύ μας είπε ότι θα πρέπει προκειμένου να κερδίσουν κάποιοι επιχειρηματίες χρήματα ή να κάνουν μεγαλύτερα κέρδη να αποδεχθούμε να ζούμε με λιγότερα δικαιώματα και λιγότερες δημοκρατικές ελευθερίες. Το παράδειγμα του Χονγκ Κονγκ που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΟΕΒ παραπέμπει σε αποικία».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα