Λετυμπιώτης για κυρώσεις: Είναι ευκαιρία να καθαρίσουμε το όνομα της χώρας

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ο οποίος κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει το θέμα των κυρώσεων, τι δηλώσεις Φίσερ και τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης.

Αρχικά ανέφερε ότι, δεν έχουν λάβει τα στοιχεία από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν τα στοιχεία. «Είναι αυτό που απασχόλησε την τελευταία σύσκεψη στο Προεδρικό, δηλαδή ο συντονισμός των αρχών της Κύπρου

να επικοινωνήσουν με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο σε τεχνοκρατικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο και να εξευρεθούν οι δίαυλοι που μπορούν να παρασχεθούν τα στοιχεία», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι, θέλουν να επιδείξουν την βούληση να ερευνήσουν πλήρως τους λόγους που υπάρχουν αυτά τα πρόσωπα στις λίστες. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι ως ΚΔ δεν πρόκειται να ανεχτούμε να υπάρξει οποιαδήποτε σκιά και είναι ευκαιρία να καθαρίσουμε το όνομα της χώρας μας», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει την ικανοποίηση που εκφράζει η Αμερικανίδα πρέσβειρα αλλά και το ενδεχόμενο να επεκταθεί η λίστα, είπε ότι δεν έχουν κάποια ενημέρωση και ενδεχομένως να αναφέρεται και επέκταση της λίστας σε άλλες χώρες.

Όσο αφορά την αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης άδειας Μετανάστευσης σε επενδυτές, ανέφερε ότι είναι μία σημαντική απόφαση και ότι το ΥΠΕΣ εντόπισε ότι υπήρχαν στοιχεία που ήθελαν επαναξιολόγηση.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής της απόφασης είναι ακριβώς ο μηχανισμός παρακολούθησης που μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Συγκεκριμένα, σε ετήσια βάση θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι τηρούν τις επενδύσεις τους.

Θα πρέπει να αποδεικνύουν το εισόδημα τους μέσω φορολογικής δήλωσης από την χώρα καταγωγής, στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά που κινούνται προς τις σωστές διαδικασίες. «Αυτό που θα πάει στη Βουλή είναι να καθοριστεί το πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να παραμένουν στο έδαφος της ΚΔ», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Αλλάζουν τα κριτήρια χορήγησης άδειας Μετανάστευσης σε επενδυτές

Κληθείς να απαντήσεις πως αποτιμά τις πρώτες 52 μέρες της διακυβέρνησης της χώρας, ανέφερε ότι έχουν γίνει σοβαρά βήματα, αρκετά από όσα γίνονται ίσως να μην είναι γνωστά στον κόσμο. «Γίνεται προγραμματισμός, ξεκινήσαμε με μεγάλες προκλήσεις και τα προβλήματα δεν έχουν σταματήσει. Αυτό που πρέπει είναι να εργαζόμαστε ακατάπαυστα»

Keywords
Τυχαία Θέματα