Λεμεσός:Απαγόρευση διακίνησης στις 21:00 και rapid test ζητούν Δήμοι-φορεις

Τις προτάσεις που θέτουν ενώπιον της Κυβέρνησης γνωστοποιούν οι Δήμοι και φορείς της Λεμεσού, μεταξύ αυτών η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 αντί 20:00 και η αποδοχή των τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τις μετακινήσεις εκτός πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λεμεσού, με την ευκαιρία της πρωινής επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου στους χώρους δειγματοληψίας, στόχος των προτάσεων που αποφασίστηκαν να τεθούν ενώπιον της Κυβέρνησης κατά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού

και παραγωγικών φορέων της πόλης, είναι η απάμβλυνση των κοινωνικών, οικονομικών και άλλων επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα, ζητείται από την Κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα τη βελτίωση του συντονισμού και της επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου και των φορέων της πόλης και των συναρμοδίων Υπουργείων, μέσα από την λειτουργία ενός μηχανισμού άμεσης και χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων που αναφύονται σε σχέση με την πανδημία και τα μέτρα που επιβάλλονται.

Ζητούνται, επίσης, αλλαγές στα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, όπως π.χ. οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας να τροποποιηθούν από 20:00 – 05:00 σε 21:00 – 05:00, να είναι αποδεκτό το "rapid test" για τις μετακινήσεις από και προς την πόλη μας, να εξαιρεθούν πρόσθετοι επαγγελματικοί κλάδοι από την απαγόρευση λειτουργίας, και άλλα.

Επιπρόσθετα, στην επιστολή ζητείται όπως ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα της διακίνησης τουριστών από και προς τη Λεμεσό, όπως υπάρξει αύξηση σταθμών δειγματοληψίας των εργαζομένων σε άλλη επαρχία και όπως λειτουργήσει σταθμός δειγματοληψίας και στο λιμάνι Λεμεσού, για τους οδηγούς – μεταφορείς, που διακινούνται προς τις άλλες πόλεις.

Αίτημα, επίσης, είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων «τα οποία κρίνονται ως ανεπαρκή» και προς τούτο, ζητείται να ξεκινήσει διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων».

Σημειώνεται, ακόμη, η ανάγκη να δοθεί περισσότερη βαρύτητα σε προληπτικές ενέργειες για αποφυγή κρουσμάτων αντικοινωνικής βίας.

«Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών και την αναγκαιότητα της προστασίας της δημόσιας υγείας, τόσο οι Δήμοι της μείζονος Λεμεσού, όσο και οι φορείς της πόλης, εκφράζουν την ετοιμότητα τους να συνεργαστούν στενά με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η έξαρση της πανδημίας, να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή, η οικονομική δραστηριότητα της πόλης και οι εργαζόμενοι και να επανέλθει η Λεμεσός στην ομαλότητα το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης 

Δύο κρούσματα στο προσωπικό του Προεδρικού – Υποβλήθηκε σε τεστ ο ΠτΔ

Σε 16 αυξάνονται οι μονάδες δειγματοληψίας για τα rapid test (ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα