Λεκτική αντιπαράθεση Γ.Γεωργίου – Γ.Γεάδη για το ΕΛΑΜ

Δεν πέρασαν πολλές ώρες από τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου και την είσοδο του ΕΛΑΜ στη Βουλή και ήδη τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις ΑΚΕΛ-ΕΛΑΜ έκαναν την εμφάνιση τους.

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση έλαβε χώρα στο τηλεοπτικό πλατό του Σίγμα και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», μεταξύ του Βουλευτή ΑΚΕΛ Λάρνακας, Γιώργου Γεωργίου και του Εκπροσώπου Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδη Γεάδη.

Η διαμάχη ξεκίνησε με τον κ. Γεωργίου με έντονο ύφος, να αποκαλεί το ΕΛΑΜ «φασιστικό κόμμα, το οποίο εκφράζει ρατσιστικές ιδεολογίες», ενώ στη συνέχεια έδειξε στο φακό φωτογραφία του κ. Γεάδη, στην οποία σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, υπάρχει ναζιστικός χαιρετισμός του Εκπροσώπου του ΕΛΑΜ. Ακολούθως ο κ. Γεωργίου ρώτησε ευθέως τον Εκπρόσωπο του ΕΛΑΜ, αν αποκηρύσσει το πραξικόπημα, τις δολοφονίες, το γριβισμό.

Ο κ. Γεάδη απαντώντας στα όσα του καταλόγισε ο κ. Γεωργίου, είπε ότι είναι καιρός να ακουστεί η φωνή του ΕΛΑΜ και ζήτησε να ανοίξει ο Φάκελος της Κύπρου για να εξακριβωθεί επίσημα ποιοι ευθύνονται. Το αίτημα για άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου θα γίνει και επίσημα το επόμενο διάστημα από το ΕΛΑΜ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ.

«Όσοι ζουν σε γυάλινα σπίτια, να μην πετάνε πέτρες», τόνισε ο κ. Γεάδης.

Ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ σημείωσε ότι όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι είμαστε στο 2016 και ότι υπάρχουν νέες φωνές και σχηματισμοί, θα συνεχίσουν να χάνουν ψήφους. Κάλεσε το ΑΚΕΛ να σταματήσει να βάζει ταμπέλες και να σεβαστεί την ετυμηγορία του λαού.

Κλείνοντας ο κ. Γεάδη δήλωσε ότι αποδοκιμάζει αυτούς που έχουν δολοφονήσει κόσμο, από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται αυτοί και αντέστρεψε το ερώτημα με νόημα, στον κ. Γεωργίου.

Οι συζητήσεις αυτές ενδεχομένως να δείχνουν το κλίμα το οποίο θα επικρατήσει και το επόμενο διάστημα μεταξύ των δυο κομμάτων, εντός της Βουλής, καθώς το ΕΛΑΜ με την ψήφο των Κυπρίων πολιτών, πλέον θα εκπροσωπηθεί με δυο Βουλευτές στη νέα Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα