Τη Λευκωσία την βλέπεις έτσι, μόνο μια φορά το χρόνο! (pics)

Πρωτεύουσα, ώρα 12 το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Αυγούστου 2017. Μία αλλιώτικη βόλτα στις πιο κεντρικές αρτηρίες της πόλης, σε ρυθμούς πολύ διαφορετικούς από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Οι πρωτευουσιάνοι εγκατέλειψαν για λίγο την πόλη τους, βουλιάζοντας παράλληλα τις παραλίες καθώς και τις ορεινές περιοχές.

Η Λευκωσία ειδικότερα τα τελευταία χρόνια «ζει» σε ρυθμούς μεγαλούπολης, μίας «μίνι ζούγκλας». Με όλα τα κακά και τα στραβά που συνεπάγονται. Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και ειδικότερα η σημερινή μέρα, προσφέρεται για τους λίγους ρομαντικούς λάτρεις της πρωτεύουσας, για ν’ απολαύσουν

την πόλη τους!

Ενδεικτικές εξάλλου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν. Αρχίσαμε τη βόλτα μας, από τη λεωφόρο Αθαλάσσας, που καθημερινά σφύζει από χιλιάδες οδηγούς.

Σήμερα όμως ήταν αγνώριστη:

Συνεχίσαμε προς λεωφόρο Λεμεσού, με κατεύθυνση προς το κέντρο της Λευκωσίας.

Μία από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους της πρωτεύουσας, στην οποία παρατηρείται καθημερινά πυκνή τροχαία συμφόρηση. Ωστόσο, ανεβαίνοντας σήμερα στη γέφυρα πεζών επί της λεωφόρου Λεμεσού, η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν πολύ διαφορετική:

Συνεχίζοντας προς το κέντρο της Λευκωσίας, κατευθυνθήκαμε στη λεωφόρο Κένεντι.

Οι εικόνες ομολογούν από μόνες τους, πόσο διαφορετικοί ήταν οι σημερινοί ρυθμοί στη Λευκωσία, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας!

Λιγοστά αυτοκίνητα συναντήσαμε στο κέντρο της Λευκωσίας, στη διασταύρωση των λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Μακαρίου.

Χωρίς κορναρίσματα, χωρίς ένταση και χωρίς άγχος, οι οδηγοί απολάμβαναν τη βόλτα στο κέντρο.

Από την άλλη η οδός Στασικράτους, με τα μαγαζιά όλα κλειστά, δεν θύμιζαν σε τίποτα την εικόνα με δεκάδες πολίτες να κάνουν τις αγορές τους:

Η εικόνα στην είσοδο της παλιάς Λευκωσίας, στην περιοχή του «ΟΧΙ», προϊδέαζε και για την εικόνα που θ’ αντικρίζαμε στην εντός των τειχών πόλη.

Οι καφετέριες σε Λήδρας, Ονασαγόρου και περιοχή Φανερωμένης σήμερα ήταν άδειες, αφού η νεολαία προτίμησε τις παραλίες!

Λιγοστοί οι περαστικοί, κυρίως τουρίστες ή αλλοδαποί/κοινοτικοί εργαζόμενοι που απόλαυσαν και αυτοί με τη σειρά τους την αργία.

Βουβές και έρημες συναντήσαμε επίσης τις λεωφόρους, Γρίβα Διγενή και Νίκης:

Τέλος, αναφορά βεβαίως θα πρέπει να γίνει και στους λιγοστούς «ήρωες» που σήμερα εργάζονται, σε αστυνομικούς και πυροσβεστικούς σταθμούς, σε νοσοκομεία , σε αίθουσες σύνταξης κ.α. Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στις διακοπές για όσους ακόμα παραθερίζουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα