Λάβρος κατά Γεν.Λογίστριας ο ΓΕ, με φόντο μη αποκοπή μισθών νέων δικαστών

Λάβρος κατά της Γενικής Λογίστριας ο Γενικός Ελεγκτής, με φόντο την μη αποκοπή των μισθών των νέων δικαστών, όπως έγινε με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εντοπίζει μη εφαρμογή της μνημονιακής νομοθεσίας και αφήνει αιχμές κατά της Ρέας Γεωργίου για διάκριση εις βάρος των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.

«Ψηφίστηκαν μνημονιακοί νόμοι το 2011-2012. Αποφασίστηκαν 2 πράγματα: Αποκοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και παγοποιήσεις στις προσαυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης. 

Οι

Δικαστές του Ανωτάτου -σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο- είναι πρώτοι σε μισθούς μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Οι ετήσιες καθαρές απολαβές μετά από φορολογικές εισφορές που λαμβάνουν αγγίζουν τις 106 χιλιάδες 685 ευρώ.

Ο δε καθαρός μηνιαίος μισθός των Δικαστών ανέρχεται:

-Πρόεδρος Ανώτατου Δικαστηρίου: €8251 ανά μήνα

- Δικαστής Ανώτατου Δικαστηρίου €8251 ανά μήνα

-Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου €6703 ανά μήνα

-Πρόεδρος άλλου Δικαστηρίου €5535 ανά μήνα

-Ανώτερος Επαρχιακός δικαστής €5535 ανά μήνα

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, στην επιστολή του προς την Ρέα Γεωργίου επικαλείται και γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, όταν μερίδα Δικαστών προσέφυγε -κατά το 2016- στην Δικαιοσύνη και έκριναν ως αντισυνταγματική την αποκοπή των μισθών τους μετά το διορισμό.

Ο Γενικός Ελεγκτής ζητεί μάλιστα να μάθει πόσα χρήματα απώλεσε το Δημόσιο από την μη εφαρμογή των μνημονιακών νομοθεσιών, σε 37 περιπτώσεις.

«Η απόφασή σας να μην εφαρμόσατε τις διατάξεις των σχετικών Νόμων στους Δικαστές που διορίστηκαν μετά τις ημερομηνίες ισχύος τους, έρχεται σε αντίθεση με το τι πράξατε για όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους (...). Τούτο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια χρημάτων για το Δημόσιο».

Τα χαρτιά της κρατά κλειστά η Γενική Λογίστρια, η οποία δεν επιθυμεί – επί του παρόντος- να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Σε συνομιλία μαζί της αρκέστηκε να αναφέρει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα λάβει τις απαντήσεις της εντός των επόμενων ημερών.

Σιγή ιχθύος τηρεί και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λάβρος, Γεν Λογίστριας,lavros, gen logistrias