Λάρνακας:Θετικές εξελίξεις στο θέμα εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών

Θετικές χαρακτηρίζει ο Δήμος Λάρνακας, τις εξελίξεις για μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της πόλης.


Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, χαιρετίζουν τις χθεσινές δηλώσεις της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσας Πηλείδου, που ακολούθησαν την έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με εκπροσώπους της Αρχής Λιμένων Κύπρου

και εκπροσώπους των εταιρειών υγραερίου, στην παρουσία  του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Προστίθεται ότι όπως ανέφερε η Υπουργός Ενέργειας «ανεξάρτητα από το ποιες θα είναι οι λύσεις για την εκφόρτωση του υγραερίου, που θα ληφθούν  μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, δεν προκύπτει κανένα θέμα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θετικό στοιχείο αποτελεί η πρόοδος που σημειώνεται στην κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων υγραερίου της Κοινοπραξίας VLPG στο Βασιλικό, καθώς και η επιβεβαίωση που δόθηκε από την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, ότι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τις δικές τους κατασκευές εξακολουθούν να ισχύουν».

Οσον αφορά το θέμα της αποθήκευσης της ασφάλτου στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤΑΠ, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας σημειώνουν «τη δήλωση της Υπουργού ότι η μόνη εταιρεία που αποθηκεύει άσφαλτο έχει ενημερωθεί ότι αυτές, θα τερματιστούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021. Ο Δήμος Λάρνακας θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσο αφορά τα συγκεκριμένα θέματα και είναι έτοιμος να παρέμβει εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «όλες οι εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας έχουν τερματίσει τη λειτουργία τους και ήδη ο Δήμος έχει εκδώσει όλες τις άδειες κατεδάφισης των εγκαταστάσεων. Σημειώνεται ότι η Εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd προχωρεί στην άμεση αποξήλωση των εγκαταστάσεων της και γύρω στα μέσα Μαρτίου προγραμματίζεται η έναρξη των εργασιών κατεδάφισης».

Ακόμα «αναμένεται σύντομα η ημερομηνία έναρξης των εργασιών κατεδάφισης των εγκαταστάσεων από την εταιρεία ΕΛΠΕ, ενώ η Exxon Mobil  έχει ενημερώσει σχετικά το Δήμο, ότι οι εργασίες αποξήλωσης των δικών της εγκαταστάσεων θα αρχίσουν μόλις ξεπεραστούν τεχνικά προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της ΚΕΤΑΠ στην περιοχή».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα