Λάρνακα και Αμμόχωστος τιμούν την εθνική επέτειο του ΟΧΙ

Με κάθε λαμπρότητα η Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστος θα τιμήσουν και φέτος την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στη Λάρνακα, στο Μητροπολιτικό ναό Σωτήρος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου, θα τελεστεί στις 10 το πρωί πανηγυρική Δοξολογία, με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας.

Θα ακολουθήσουν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας και η

καθιερωμένη στις Φοινικούδες παρέλαση, το χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο κ. Δημητριάδης.

Στην Αραδίππου, στην εκκλησία Αποστόλου Λουκά, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας. Θα ακολουθήσει παρέλαση από τα εκπαιδευτήρια και τα οργανωμένα σύνολα της Αραδίππου, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τους διάφορους φορείς.

Στα Λεύκαρα, στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού τον πανηγυρικό της μέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Λύτρας.
Στην Αθηαίνου, στην εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσης τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Παπαμιχαήλ.
Στα Λειβάδια, στην εκκλησία Αγίας Παρασκευής, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Κατερινα Γεωργίου, Β. Διευθύντρια του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λειβαδιών.

Επίκεντρο των εορτασμών στην ελεύθερη Αμμόχωστο το Παραλίμνι. Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος θα προστεί της πανηγυρικής δοξολογίας στην Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου, με τον δρα Γεώργιο Κάκουρα Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης Θρησκευτικών, να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Απριλίου, το χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Στη Δερύνεια, στη δοξολογία που θα τελεστεί στην εκκλησία Αγίων Πάντων, στην παρουσία, του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα, τον πανηγυρικό της ημέρας, θα εκφωνήσει ο Δρ Αντρέας Δημητρίου, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Θα ακολουθήσει η παρέλαση στη Λεωφόρο Αμμοχώστου.

Στην Αγία Νάπα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στον ιερό ναό Παναγίας, με το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας Μιχάλη Κεφάλα να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στη Σωτήρα, τέλος, η δοξολογία θα τελεστεί στον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος στη συνέχεια θα δεχτεί το χαιρετισμό της μαθητικής παρέλασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα