Λαμβάνει προληπτικά μέτρα ο Δήμος Στροβόλου ενόψει βροχών

Σε συνέχεια των προβλέψεων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες στο εσωτερικό, ο Δήμος Στροβόλου ενημερώνει το κοινό ότι έχει προβεί στις απαραίτητες εργασίες για έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων στην δημαρχούμενη περιοχή Στροβόλου.

Παράλληλα, καλεί τους δημότες του όπως λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από την βροχόπτωση.

Σε ανακοίνωση καλείται το κοινό όπως ελέγξουν τα φρεάτια που βρίσκονται στην περιοχή των υποστατικών τους, έτσι ώστε να είναι

καθαρά και να έχουν φυσική ροή. Παράλληλα, το κοινό προτρέπεται να αποφεύγουν την ρίψη κλαδευμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους ή σε σημεία από όπου πιθανόν να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής, για να μην αυξηθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών.

Ακόμα, σημειώνεται ότι τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με πέτρες, κιβώτια, σκιπ ή μηχανήματα.

Σε περίπτωση υπερχείλισης χειμάρρων, το κοινό οφείλει να ακολουθεί τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και να μην επιχειρεί να διασχίσει διαβάσεις με ορμητικά νερά, ενώ συστήνεται να παραμέουν μακριά από περιοχές με λιμνάζοντα νερά, για την δική τους ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών.

Ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σύστημα ομβρίων υδάτων να μπορεί να λειτουργήσει, την ώρα όμως της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν, και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της κατάστασης.

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή περαιτέρω πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου στα τηλέφωνα:

22470470 – Εργάσιμες μέρες και ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου - 7:30 π.μ. - 3:00 μ.μ
99643044 – Δευτέρα με Κυριακή, 7:30 π.μ.- 12:00 τα μεσάνυχτα
 

Keywords
Τυχαία Θέματα