Λακκοτρύπης: Απαντούμε στις προκλήσεις από θαλάσσης

Η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δοθεί στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της ΚΔ είναι εντός της θαλάσσης και έχοντας πάντα ως φάρο το διεθνές δίκαιο, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Ενέργειας επισήμανε πως πρέπει να επιδειχθεί ψυχραιμία.

Την ίδια ώρα ο κ. Λακοτρύπης ανέφερε πως η Λευκωσία έχει προχωρήσει στις πρέπουσες συμμαχίες προσθέτοντας ότι έχει γίνει η απαραίτητη τεχνική αλλά

και πολιτική προετοιμασία για να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε πρόκληση.

Ο Υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε μάλιστα πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί γεώτρηση πάνω πετρώματα που προσομοιάζουν με εκείνα του τεράστιου κοιτάσματος ΖΟΡ που ανακαλύφθηκε στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Κληθείς να σχολιάσει τα μηνύματα που στέλνει η Άγκυρα αναφορικά με ότι τα κοιτάσματα θα πρέπει να μοιραστούν με τους τ/κ, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε πως η ΚΔ προχωρεί σε διάφορες δράσεις όπως για παράδειγμα στην κατάθεση στο Κοινοβούλιο δημιουργίας ενός ταμείου υδρογονανθράκων το οποίο θα διαχειρίζεται τα έσοδα από τους υδρογοναθρακικούς πόρους χωρίς βεβαία αυτά να ξοδευτούν αλόγιστα.

Μάλιστα ο Υπουργός Ενέργειας ανάφερε πως αναμένουμε ότι η Τουρκία θα συμβάλει επιτέλους εποικοδομητικά στην επίλυση του Κυπριακού αναφέροντας πως τα αποτελέσματα στο Κραν Μοντάνα δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη τα πρώτα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αναμένονται εντός το 2020 – 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα