Λ. Φουρλάς: «Όχι άλλες δεύτερες ευκαιρίες στα εγκλήματα του Ερντογάν»

«Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά του πειρατή, του τραμπούκου και του εισβολέα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να γίνει άλλο ανεχτή», ανέφερε σε τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ &ΕΛΚ, Λουκάς Φουρλάς.

Κατά την συζήτηση της Έκθεσης της Τουρκίας, ο κ. Φουρλάς ζήτησε από τα μέλη του Κοινοβουλίου να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις.

«Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να παρθούν αυστηρά μέτρα που θα επιφέρουν ουσιαστικό κόστος στο καθεστώς Ερντογάν. Η

Άγκυρα να καταλάβει με πράξεις και όχι με λόγια, ότι η κάθε παράνομη ενέργειά της έχει συνέπειες».

Ως μέτρα αντίδρασης, ο Ευρωβουλευτής εισηγήθηκε την διακοπή της οικονομικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία καθώς και το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την Τελωνειακή της Ένωση. «Δύο μέτρα που θα δείξουν την αποφασιστικότητά μας να βάλουμε φρένο στον κατήφορο της Τουρκίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, αρχές και αξίες, εισβάλλει σε γειτονικές χώρες και δεν υπολογίζει κανέναν».

Όπως είπε, αυτό που χρειαζόμαστε και πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό στον κ. Ερντογάν, είναι η ειρήνη και η συνεργασία, όχι τα νταηλίκια και η επίδειξη δύναμης του ισχυρού.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει κάνει το χρέος του, ετοίμασε έκθεση καταπέλτη κατά της Τουρκίας και καλεί το Συμβούλιο όπως πράξει το ίδιο. Φτάνει, όχι άλλη ανοχή στα εγκλήματα του Ερντογάν, όχι άλλες δεύτερες ευκαιρίες, που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποθρασύνουν ακόμη περισσότερο την Τουρκία», κατέληξε.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα