Κυβερνοεπίθεση σε 4εκ ομοσπονδιακούς εργαζομένους στις ΗΠΑ

Την πιθανότητα να έχουν παραβιαστεί απο χάκερς στην Κίνα τα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα περίπου 4 εκατομμύριων υφιστάμενων και πρώην εργαζομένων ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ομπάμα την Πέμπτη.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι υπάρχει περίπτωση να κλάπηκαν στοιχεία πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών, και άλλες μορφές χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, που επηρεάζουν τους ανθρώπους σε όλο το φάσμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας ανώνυμα λόγο του ότι η έρευνα ακόμα βρίσκετε σε εξέλιξη , δήλωσαν ότι οι χάκερ που εργάζονται με την Κίνα

είναι οι βασικοί ύποπτοι.

Νωρίτερα την Πέμπτη, Οι New York Times ανέφεραν ότι η διοίκηση είχε κρυφά επεκτείνει τις παρακολουθήσεις χωρίς ένταλμα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας της κίνησης στο Διαδίκτυο για την καταπολέμηση της πειρατίας από το εξωτερικό.

Την επίθεση χάκερς ερευνά και το FBI

Στο μεταξύ το FBI ερευνά την επίθεση, λέγοντας σε μια δήλωση ότι «έχουμε λάβει όλες τις πιθανές απειλές για τα συστήματα δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στα σοβαρά, και θα συνεχίσουμε την έρευνα για να φέρουμε προ των ευθυνών εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο στον κυβερνοχώρο.»

«Δεν είναι μόνο οι πληροφορίες στις άδειες ασφαλείας, είναι επίσης οι αναφορές," δήλωσε ο Rick Holland, ειδικός σε θέματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου της Forrester Research.

Τα στοιχεία επικοινωνίας για πολλαπλές προσωπικές και επαγγελματικές αναφορές συνήθως συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκαθάρισης.

Το Γραφείο Διεύθυνσης Προσωπικού παρότρυνε τα προσβεβλημένα άτομα να "παρακολουθούν τις αναφορές των λογαριασμών και αμέσως να καταγγέλλουν οποιαδήποτε ύποπτη ή ασυνήθιστη δραστηριότητα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα."

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού ανακοίνωσε ότι πρώην και νυν ομοσπονδιακοί υπάλληλοι που υπήρξαν θύματα της επίθεσης θα ενημερωθούν επισήμως από τις 8 Ιουνίου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπισθούν και νέα θύματα κατά τη διάρκειας της έρευνας, ενώ θα προβλεφθεί η καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση "απάτης ή κλοπής ταυτότητας".

Πηγη Usatoday

Keywords
Τυχαία Θέματα