Κυβέρνηση: Θα δοθεί λόγος στη Νομική Υπηρεσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν υφίσταται ουσιαστικό πρόβλημα. Ο Γενικός Εισαγγελέας και η Νομική Υπηρεσία, όχι μόνο θα επεξεργαστούν νομοτεχνικά τα νομοσχέδια, αλλά θα λάβουν μέρος στις συζητήσεις που θα γίνουν, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι στη διαδικασία μεταρρύθμισης που ακολουθείται στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν κλήθηκε να συμμετάσχει ούτε ο ίδιος ούτε οποιοσδήποτε εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας στην Επιτροπή

που έχει συσταθεί.

Όπως εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, από το 2016 η Κυβέρνηση έχει ασχοληθεί με το ζήτημα και χρειάστηκε χρόνος για να φτάσουμε στα σημερινά νομοσχέδια και είναι παραπλανητική η εντύπωση ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης τα έφερε αφότου προέκυψαν τα ζητήματα στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Πρόδρομου χαρακτήρισε σωστή τη στάση του Προέδρου να μην παρέμβει στα ζητήματα Δικαιοσύνης και δεν υπέκυψε στην «ατμόσφαιρα» και τις πιέσεις.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με το Ανώτατο Δικαστήριο και η συνάντηση είχε προγραμματιστεί από το καλοκαίρι. Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τα 9 νομοσχέδια που εισηγήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Διαβάστε, επίσης: Ρίχνει το μπαλάκι στο Ανώτατο ο Ιωνάς για τις καταγγελίες Γ.Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα