Κυβέρνηση: Στο τραπέζι θα διαφανεί η βούληση για λύση

Τα περί επιθυμίας για επίλυση του κυπριακού από την Τουρκία θα διαφανούν στο τραπέζι των συνομιλιών κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Κέρι-Tσαβούσογλου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι εμείς ευελπιστούμε περισσότερο από την αμερικανική πλευρά, αλλά και από πλευράς Λονδίνου και όλων των χωρών, το 2015 να είναι χρονιά του κυπριακού.

«Εμείς εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επαναρχίσει ένας ουσιαστικός

και ειλικρινής διάλογος που, και με τη συμβολή της Τουρκίας, θα δημιουργήσει εκείνες τις προοπτικές έτσι ώστε το 2015 να είναι χρονιά του Κυπριακού», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση κατά πόσο εκτιμά πως η Τουρκία έχει δώσει δείγματα γραφής ότι θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είπε ότι όλα θα κριθούν στα τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Εκεί θα δούμε την πραγματική πρόθεση. Θα δούμε αν οι δημόσιες δηλώσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στο τραπέζι των συνομιλιών. Εμείς ευελπιστούμε να επιβεβαιωθούν αυτές οι δημόσιες δηλώσεις, αλλά, επαναλαμβάνω, όλα θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Από δικής μας πλευράς, όπου μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα, είναι δεδηλωμένη η πρόθεση μας για ένα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και αναμένουμε να έχουμε ανταπόκριση», τόνισε.

Τέλος κάλεσε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την επίλυση του κυπριακού, να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

«Άρα, αναμένουμε, για παράδειγμα, αυτό που σας έχω αναφέρει: τις δημόσιες δηλώσεις που γίνονται περί επιθυμίας για επίλυση του Κυπριακού και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, να τις δούμε και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέσα από τις προτάσεις που υποβάλλονται», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν οι επαφές του Ε/κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη στη Μόσχα αφορούν μόνο το Κυπριακό ή και την προώθηση της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος είπε «σίγουρα αφορούν και το θέμα της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα