Κυρώσεις κατά των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Κυρώσεις κατά των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ταγίπ Ερντογάν, σε αντίποινα για αντίστοιχη απόφαση του Λευκού Οίκου που συνδέεται με τη συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Μπράνσον.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι οι αποφάσεις της Ουάσιγκτον να παγώσει την περιουσία των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της χώρας του στις ΗΠΑ, δεν αποτελεί αποδεκτή κίνηση μεταξύ στρατηγικών

συμμάχων.

Συνέχιζε δηλώνοντας ότι αποτελεί ασέβεια κατά της Τουρκίας ενώ κάλεσε τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ να «χαλάσει το παιχνίδι στο οποίο τον έχουν εμπλέξει».

«Αυτοί που νομίζουν οτι θα υποτιμήσουν την Τουρκια με απειλητική ρητορική και αποφάσεις για κυρώσεις, δεν γνωρίζουν τί εστί τουρκικό έθνος. Ειναι φανερό οτι όσοι μας κατηγορούν οτι δεν γνωρίζουμε τις ιντριγκες του αμερικανικού συστηματος, δεν έχουν ιδέα για την ιστορία του έθνους μας», συμπλήρωσε.

Μιλώντας στη γυναικεία οργάνωση του κόμματός του ΑΚ ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι διέταξε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, "αν διαθέτουν", όπως πρόσθεσε, στην Τουρκία των αμερικανών υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Οι ΗΠΑ απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον, ο οποίος τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ενάμιση χρόνο που πέρασε σε τουρκική φυλακή καθώς διώκεται για σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις και «κατασκοπεία», κατηγορίες που ο ίδιος ο ιερωμένος και η αμερικανική κυβέρνηση απορρίπτουν.

Η τελευταία επέβαλε κυρώσεις σε βάρος των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άγκυρα απείλησε αμέσως να αντίποινα.

Να θυμίσουμε ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει στον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο ότι οι απειλές και οι κυρώσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα, μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον δύο Τούρκων Υπουργών για την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Από την άλλη η επιβολή κυρώσεων εναντίον δύο Τούρκων Υπουργών αποδεικνύει «τη μεγάλη μας αποφασιστικότητα» να επιστρέψει στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Σιγκαπούρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα