Κύριλλος: Εξίσου επικίνδυνο με άρνηση στο Θεό να μην πιστεύουμε σε κορωνοϊό

Ο κορωνoϊός δεν είναι η μόνη πανδημία που διαπερνά την κοινωνία, δήλωσε ο κορυφαίος κληρικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο, η δυσπιστία είναι ο νούμερο ένα εχθρός της δημόσιας υγείας, μπροστά από καθαρά βιολογικές απειλές.

Σε ένα κήρυγμα για την έναρξη των Χριστουγέννων στη Ρωσία την Τετάρτη, ο επίσκοπος είπε στους προσκυνητές ότι «υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν καθόλου -ούτε σε ασθένεια ή σε κίνδυνο, και παραμελούν την ιατρική συμβουλή».

«Αλλά εμείς οι πιστοί γνωρίζουμε ότι

αυτοί οι ηλίθιοι άνθρωποι υπάρχουν. Υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον Θεό… που είναι πολύ επικίνδυνο, ακόμη και θανατηφόρο », πρόσθεσε. «Ακριβώς όπως είναι επικίνδυνο σήμερα αν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην εξάπλωση της λοίμωξης και [αρνούνται] να λάβουν μέτρα για να προστατευθούν».

Ο Κύριλλος ολοκλήρωσε το κήρυγμα ζητώντας από τους κληρικούς να έχουν πίστη και στους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και να ακολουθήσουν οδηγίες για τη δημόσια υγεία που αποσκοπούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Ο ανώτερος επίσκοπος της Ρωσίας αναγκάστηκε ο ίδιος να απομονωθεί τον Οκτώβριο αφού ήρθε σε επαφή με κάποιον που αργότερα βρέθηκε θετικός για στον Covid-19.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι ορθόδοξοι ηγέτες τόσο επιφυλακτικοί για την πανδημία, με τον Μητροπολίτη Ευγένιο, ο οποίος είναι επικεφαλής της επισκοπής της Αικατερινούπολης, να λέει στα τοπικά ΜΜΕ ότι «αν αρρωστήσουμε, αν κάποιος πεθάνει με πίστη στον Χριστό, δεν φοβάμαι, γιατί όλοι θα πεθάνουμε. "

Ένας άλλος κληρικός, ένας πρώην Ορθόδοξος ιερέας γνωστός ως Πατέρας Σέργιος, υπερασπίστηκε μια ακόμη πιο αντιπαραθετική προσέγγιση στους περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού. Απέρριψε αιτήματα από τις αρχές για να κλείσουν τις εκκλησίες στην ενορία του, υποστηρίζοντας πως  «όποιος καταπατά το κλείσιμο των ναών – θα είναι καταραμένος αυτός και ολόκληρη η οικογένειά του». Γνωστός για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του, ο μοναχός εκδιώχθηκε από την Εκκλησία πέρυσι. Έκτοτε συνελήφθη για υποκίνηση παιδιών να αυτοκτονήσουν μετά από ένα φλογερό κήρυγμα  για τα πιο πάνω θέματα.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Σύλληψη ορθόδοξου μοναχού αρνητή Covid19 - Σύνδεσε Πούτιν με Aντίχριστο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύριλλος, Εξίσου, Θεό,kyrillos, exisou, theo