Κυριαρχούν στα κατεχόμενα οι απειλές κατά της ζωής του Ακιντζί

Ο φάκελος που παραδόθηκε στην «αστυνομία» σχετικά με τις απειλές και τις ύβρεις εναντίον του Μουσταφά Ακιντζί και της οικογένειάς του, η κατάσταση στην κατεχόμενη Κερύνεια όπου τα καταστήματα δεν εφαρμόζουν «νόμους», η κατάπαυση του πυρός στη Συρία που συμφώνησαν Ουάσιγκτον και Άγκυρα, όπως επίσης και η αναμονή της ψήφισης του «νομοσχεδίου» που αφορά στα ακίνητα, είναι μερικά τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.



Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Το αίμα που έτρεχε από την πηγή ειρήνης σταμάτησε», αναφέρεται

στη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός, με τον αρθρογράφο της εφημερίδας να αναφέρει ότι η Τουρκία δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει στην κατάπαυση. Γράφει αλλού ότι εκπρόσωποι του Μουσταφά Ακιντζί επισκέφτηκαν χθες τη «εισαγγελία» και την «αστυνομία» και παρέδωσαν φάκελο με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν εναντίον ατόμων για ύβρεις και απειλές κατά του Τ/κ ηγέτη και της οικογένειάς του. Αναφορά γίνεται και στην προειδοποίηση της συντεχνίας των δασκάλων ΚΤΟΣ, ότι αν δεν λυθούν προβλήματα σε δημοτικά μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, τότε θα ληφθούν άλλα μέτρα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Οι κτηματομεσίτες περιμένουν τον νόμο» δημοσιεύει δηλώσεις του «προέδρου» της «ένωσης κτηματομεσιτών» Χασάν Σουνγκούρ σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των ακινήτων αλλά και τη σημασία της ψήφισης του «νόμου» περί ανέγερσης και πώλησης οικιών και διαμερισμάτων. Αλλού αναφέρει ότι ζωή σε πέντε συνανθρώπους της έδωσε η Καρντελέν Τσετίν, τα όργανα της οποίας έγιναν δωρεά μετά την απόφαση της οικογένειας της. Αναφορά γίνεται και στην παρουσία των ελληνικών μαχητικών σε άσκηση στη Λάρνακα.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Χωρίς έλεγχο η Κερύνεια» γράφει ότι οι καταστηματάρχες στην κατεχόμενη Κερύνεια δεν εφαρμόζουν «νόμους», έχουν καταλάβει και τα πεζοδρόμια με τα προϊόντα τους με αποτέλεσμα οι πεζοί να υποχρεώνονται να περπατούν στον δρόμο και να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο.  Αλλού αναφέρεται σε καταστροφές που προκάλεσαν χθες τα έντονα ξαφνικά καιρικά φαινόμενα. Γράφει, ακόμα, ότι τα ελληνικά F16  «παραβίασαν» χθες τον «εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους στην περιοχή της Λουρουτζίνας.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αποσύρεται το YPG» γράφει ότι ΗΠΑ και Τουρκία αποφάσισαν χθες την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, αφού ικανοποιήθηκαν αιτήματα της Άγκυρας. Η εφημερίδα κάνει ακόμα αναφορά σε αποτελέσματα έρευνας του κέντρου μελετών για τους πρόσφυγες, την ταυτότητα και τα δικαιώματα (CMIRS), σύμφωνα με την οποία μειώθηκε το αίσθημα της ευτυχίας στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να γίνει η καταβολή του τιμάριθμου στους «δημόσιους υπαλλήλους».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Προνοείται και ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια» γράφει ότι φάκελο με στοιχεία για τις απειλές, τις ύβρεις και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί και μέλη της οικογένειάς του, επέδωσαν σήμερα στην «αστυνομία» και την «εισαγγελία» στα κατεχόμενα εκπρόσωποι του Τ/κ ηγέτη, ενώ ο «νόμος»  προνοεί μέχρι και πέντε χρόνια ποινής φυλάκισης. Γράφει, ακόμα, ότι σε ποταμούς μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι στην κατεχόμενη Κερύνεια κατά τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση της οικογένειας της φοιτήτριας Καρντελέν Τσετίν, να δωρίσει τα όργανα της αγαπημένης τους.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα