Κυριακού: «Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο μόνος που υποχρεώνει σε εμβολιασμούς»

Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο μόνος που υποχρεώνει ανθρώπους χωρίς τη θέλησή τους να εμβολιαστούν, ούτε καν οι επαγγελματίες υγείας δεν υποχρεούνται, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου, προσθέτοντας πως αν δεν το κάνουν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου θα τεθούν σε τρίμηνη αργία με αποκοπή του μισθού τους. 

Δυστυχώς, πρόσθεσε, δεν υπάρχει κανένα όργανο της πολιτείας στο οποίο δικαιούται να προσφύγει ένας ιερέας, «είναι στην απόλυτη εξουσία και στον απόλυτο έλεγχο της Εκκλησίας και της Συνόδου»,

πρόσθεσε. 

Σημείωσε πως μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η τακτική Σύνοδος όπου οι ιερείς έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε αυτή ή και τη δυνατότητα οποιοδήποτε μέλος της Συνόδου να θέσει θέμα για την απόφαση του αυτή. 

«Είναι καιρός οι ιερείς στην Κύπρο να δημιουργήσουν ένα σύνδεσμο, δεν είναι θέμα συνδικαλισμού, είναι θέμα αξιοπρέπειας. Πρέπει να έχουν τη δυνατότητα μέσα από ένα Σύνδεσμο να διεκδικούν και να θέτουν τα όρια της δικής τους αξιοπρέπειας απέναντι στην αυθαίρετη εξουσία που έχει ο Επίσκοπος», τόνισε. 

Πρόσθεσε πως ενώ κανένας δεν στηρίζει τη θέση του Αρχιεπισκόπου, ο ίδιος προχωρεί να την επιβάλει. 

«Δεν περιμένω να θέσει κάποιος από τους Μητροπολίτες θέμα για την ενέργεια αυτή του Αρχιεπισκόπου αν και κάποιοι είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων και μέσα από τις απόψεις τους και πεποιθήσεις τους να θέσουν αυτό το θέμα. Εγώ περιμένω από τον Μητροπολίτη Μόρφου που λέει στους δικούς του ιερείς ότι είναι καλά να μην εμβολιάζονται, να θέσει το θέμα των άλλων ιερέων της Αρχιεπισκοπής που τους υποχρεώνει ο Αρχιεπίσκοπος να εμβολιαστούν», κατέληξε. 

*Θα ακολουθήσει βίντεο 

Keywords
Τυχαία Θέματα