Κυριάκου: Εκκενώθηκαν έξι κατοικίες στο Κοιλάνι - Όχημα στο χείλος του γκρεμού

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Κοιλάνι όπου μαίνεται εκτός ελέγχου πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Κοιλανίου, Κυριάκο Κυριάκου, που μίλησε στο SigmaLive, αυτή τη στιγμή η μάχη δίνεται στα δύο ενεργά μέτωπα που υπάρχουν, ενώ σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα, οι αρχές εκκένωσαν μεμονωμένες κατοικίες που κινδύνευσαν.

Νωρίτερα, ένα όχημα του Τμήματος Δασών με τρεις επιβαίνοντες έπεσε σε γκρεμό και κάηκε ολοσχερώς, ενώ

ένα άλλο βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, η προσπάθεια εστιάζεται στην ανακοπή της φωτιάς, προκειμένου να μην πλησιάσει το δάσος των Μανδριών και κατ’ επέκταση του Τροόδους, τα μέτωπα της οποίας απέχουν γύρω στο ένα χιλιόμετρο από την περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστικό του Τμήματος Δασών με τρεις επιβαίνοντες κατέληξε σε χαράδρα

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, στο σημείο βρίσκεται ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Λεμεσού και ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Κεττής, στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών για κατάσβεση, ενώ στη μάχη ρίχθηκαν πέντε πτητικά μέσα και η εθελοντική ομάδα SupportCY.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στο Κοιλάνι: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ 2- Στήνεται κέντρο ελέγχου

Keywords
Τυχαία Θέματα