Κυριακίδου:Κάθε 17΄΄ένας συνάνθρωπός μας χάνει τη ζωή του από covid-19 (vid)

«Αυτή την στιγμή, κάθε δεκαεπτά δευτερόλεπτα ένας συνάνθρωπός μας χάνει την ζωή του από τον covid-19», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ, για να δείξει την σοβαρότητα της κατάστασης στον κόσμο.

Η κα Κυριακίδου είπε πως, «εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε ανακοινώσει την στρατηγική μας για τους χειμερινούς μήνες. Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία. Αυτή την στιγμή βλέπουμε ότι σε χώρες που έλαβαν αυστηρά μέτρα υπάρχει μια εύθραυστη σταθεροποίηση

των αριθμών ενώ, σε άλλες υπάρχει επιδείνωση και όταν υπάρχει επιδείνωση υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα να χάνουμε ζωές».

Πρόσθεσε πως, «αυτή την στιγμή κάθε δεκαεπτά δευτερόλεπτα ένας συνάνθρωπός μας χάνει την ζωή του από την covid-19 στις χώρες της ΕΕ. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αντιληφθούμε ότι  η κατάσταση είναι εύθραυστη και ότι υπάρχουν μέτρα που πρέπει να τηρούνται από τους πολίτες».

Ερωτηθείσα για τα ταξίδια ενόψει Χριστουγέννων η κα Κυριακίδου είπε πως θα πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη φειδώ.

«Αυτά τα Χριστούγεννα και οι γιορτές θα είναι διαφορετικές όπως άλλωστε ήταν διαφορετικός όλος ο χρόνος. Αυτά τα Χριστούγεννα ο στόχος είναι να σώσουμε όσες πιο πολλές ζωές μπορούμε. Υπάρχει ελπίδα με ένα πιθανό εμβόλιο αλλά  πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή», είπε.

Τέλος, η κα Κυριακίδου ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  μέσα από την στρατηγική έχει υπογράψει συμφωνίες με έξι εταιρείες . «Έχουμε έξι πιθανά εμβόλια και αυτό έχει αποφασιστεί και με τα 23 κράτη-μέλη. Αυτό εξασφαλίζει ότι όποτε υπάρξει ασφαλές εμβόλιο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα κράτη».

«Είναι ιδιαίτερα αυστηρές οι διαδικασίες. Γίνεται μια επιστημονική αξιολόγηση για τα θέματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και όποτε ολοκληρωθεί έρχεται σύσταση στην Επιτροπή για το πώς θα προχωρήσει», είπε, αναφορικά με την αξιολόγηση που γίνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός:«Κόκκινος συναγερμός»-2 θάνατοι, 416 κρούσματα -127 από rapid τεστ

Κύπρος–COVID19: Μεσημεριανά γλέντια,εκκλησίες,ψώνια - Πονοκέφαλος&συναντήσεις

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των rapid τεστ ανά Επαρχία (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα