Κυριακίδου: Αναγκαίος ο διάλογος ΚΣΣΕ-Ρωσικού Κοινοβουλίου

Την αναγκαιότητα διατήρησης του διαλόγου μεταξύ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και του Ρωσικού Κοινοβουλίου, τόνισε η Πρόεδρος της Συνέλευσης Στέλλα Κυριακίδου, ύστερα από την πρώτη συνάντηση με Ρώσους βουλευτές από τον Μάρτιο του 2017.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εργασιών της Προεδρικής Επιτροπής στο Παρίσι, των οποίων προήδρευσε η κ. Κυριακίδου, κατόπιν πρόσκλησης που απέστειλε η ίδια στη Ρωσική Δούμα.

Σε ανακοίνωσή της κ. Κυριακίδου, εκ μέρους των μελών της Προεδρικής Επιτροπής, μετά

το πέρας της συνεδρίας, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως υπήρξε μια ανοικτή και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ της Προεδρικής Επιτροπής της ΚΣΣΕ και των εκπροσώπων του Ρωσικού Κοινοβουλίου, κάτι το οποίο, όπως αναφέρει, αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στην ανακοίνωση της, η Πρόεδρος της ΚΣΣΕ σημειώνει πως παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη διαφορές απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα, συμφωνούμε, καταλήγει, πως είναι αναγκαίο να διατηρηθεί ο διάλογος αυτός, που ιδίως σε ό,τι αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα, θα πρέπει να διεξάγεται μεταξύ των εκπροσώπων και των 47 χωρών μελών του Οργανισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα