Κύπρος: Η Εκκλησία ευλογεί τα ζώα – «Πάρτε από γάτες μέχρι σαύρες και αράχνες»

Η Εκκλησία θα ευλογήσει τα ζώα, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα. Την είδηση κοινοποιεί το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου το οποίο αναφέρει ότι η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στην Παναγία την Καθολική στη Λεμεσό. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται όπως αναφέρει το Κόμμα, μετά από συνεννόηση με τον Μητροπολίτη

Λεμεσού κ.κ Αθανάσιο.

«Σκοπός της εκδήλωσης, που ίσως διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, πέραν από το γεγονός ότι αποτελεί μια υπενθύμιση της σημασίας και του σημαντικού ρόλου των ζώων στη ζωή μας, είναι και η ευλογία όλων των ζώων που υποφέρουν στον πλανήτη και αυτών που χρειάζονται τη βοήθεια μας.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος μετά από μία σύντομη αναφορά σε αποσπάσματα από την βίβλο που αφορούν τα ζώα και μια σύντομη προσευχή, θα δώσει την ευλογία του στα πολυαγαπημένα σας ζωάκια, μέλη της οικογένειάς σας.

Σας καλούμε λοιπόν όλους και όλες όπως προσέλθετε μαζί με τα κατοικίδιά σας, είτε αυτά είναι γάτες, σκύλοι, πουλιά, σαύρες, αράχνες, χάμστερ, ψάρια (αλλά να βρίσκονται κατάλληλα σε νερό παρακαλώ!).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα που σχετίζονται με τον COVID19.

Τέλος, σας θυμίζουμε ότι θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας γάντια, σακουλάκια, ή ό,τι άλλο χρειάζεται, με σκοπό την περισυλλογή αυτών που τυχόν θα αφήσουν πίσω τους τα ζωάκια σας», καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος.

Το έθιμο της ευλογίας των ζώων

Στην Ισπανία για παράδειγμα ιδιοκτήτες κατοικιδίων πήγαν τα ζώα τους σε μια εκκλησία στη Μαδρίτη για να πάρουν... ευλογία. Πρόκειται για μια καθολική παράδοση, σύμφωνα με την οποία στις αρχές του χρόνου δίνεται με τον τρόπο αυτόν ευλογία από τον Θεό στα κατοικίδια για υγεία και προστασία στην διάρκεια της νέας χρονιάς.

Σκύλοι, γάτες αλλά ακόμα και ένα... χάμστερ έλαβαν την ευλογία του ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου του Αμποτ, που είναι ο προστάτης των ζώων στην Ισπανία.

Στην Κέρκυρα υπάρχει το έθιμο της ευλογίας των ζώων, το οποίο χάνεται στα βάθη των χρόνων. Το έθιμο τελείται κάθε 4 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Αγίου της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία τον ανακήρυξε ως προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος και έχει καθιερωθεί και ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρος, Εκκλησία, – Πάρτε,kypros, ekklisia, – parte