Κύπρος: To 50% των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό είναι ηλικιωμένοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς κατά της πανδημίας του κορωνοϊού έχει γεμίσει ασφυκτικά, με 8 ασθενείς αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟκΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι αυτή την στιγμή νοσηλεύεται ένας μεγάλος αριθμός ασθενών που κυμαίνεται μεταξύ των 120-130 νοσηλευόμενων.

Συμπλήρωσε ότι είναι ένα γεγονός που τους ανησυχεί και ότι επεξεργάζονται καθημερινά την γενική κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία.

Δυστυχώς, τόνισε ότι τις επόμενες μέρες αναμένουν αύξηση στις

εισαγωγές λόγω των τριψήφιων αριθμών που ανακοινώνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να αναπτύξουν συμπτώματα και να χρήζουν ενδο- νοσοκομειακής νοσηλείας.

Πέραν του 50% των νοσηλευόμενων, χρήζουν αρκετή φροντίδα, εξαιτίας του ότι είναι ηλικιωμένα άτομα, με μέσο όρο παραμονής στα νοσηλευτήρια τις 20 μέρες.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για περισσότερες κλίνες, υπάρχει σχέδιο ανάπτυξη περισσότερων κλινών στα ήδη νοσηλευτήρια που αναλαμβάνουν περιστατικά κορωνοϊού, με μείωση του όγκου εργασίας τους με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Διαβάστε επίσης: 

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο βρέφος ενός μηνός θετικό στον κορωνοϊό

Συνολικά 67 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστο

Keywords
Τυχαία Θέματα