Κυπριακός Τύπος: Ξεχωρίζει η παραδοχή του φόνου από 33χρoνο

Η παραδοχή του 33χρονου στο δικαστήριο για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, πληροφορίες για το Κυπριακό ενόψει της καθόδου, όπως όλα δείχνουν, της νέας απεσταλμένης του ΓΓ, οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για τα ΜΕΔ, ο πονοκέφαλος με την έδρα της Λεμεσού και ο μεγάλος αριθμός απουσιών των τελειόφοιτων μαθητών είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Φουλ για νέο ‘Κραν Μοντάνα’» και γράφει πως μόλις η Λουτ (η νέα απεσταλμένη του ΓΓ)

επιβεβαιώσει αποδοχή από όλα τα μέρη του πλαισίου Γκουτέρες, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις και ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει μια νέα Διάσκεψη το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην ομολογία του 33χρονου για το φονικό στο Στρόβολο και τα όσα με λεπτομέρεια κατέθεσε στο δικαστήριο για τη νύχτα του φόνου. Επίσης η «Α» γράφει ότι κινδυνεύουν να κοπούν οι τελειόφοιτοι λόγω απουσιών καθώς δεν παρουσιάζονται στα μαθήματα και προτιμούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις.

«Η Μόρφου, μάνα…όπου να’ναι χάνεται» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι είναι στα σκαριά νέες αναπτύξεις στην κατεχόμενη κωμόπολη και ότι κάποιοι επιχειρούν τη δημιουργία τετελεσμένων μέσω των τεράστιων αναπτύξεων. Επίσης ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στην ομολογία του 33χρονου για το φονικό και την κατάθεση της συμβίας του για τα όσα περνούσε μαζί του. Αναφορά γίνεται πρωτοσέλιδα και στο θέμα της έδρας στη Λεμεσό μετά τη δικαστική απόφαση και γράφει ότι μια πρώτη συζήτηση έγινε στη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων στη Λεμεσό.

«Σκότωσα πρώτα τη γυναίκα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Φιλελευθέρου» που γράφει ότι σοκάρει η ομολογία του 33χρονου για το διπλό φονικό και ότι έδωσε όλα τα στοιχεία στους ανακριτές. Επίσης ο «Φ» σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα αναφέρει ότι αδειάζουν τα σχολεία λόγω εξετάσεων με τους μαθητές να μένουν στο σπίτι για προετοιμασία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σοβαρή διάβρωση παρατηρείται στην παραλία Fig Tree Bay στον Πρωταρά και αναφέρεται σε κίνδυνο από τον πρόβολο που κατασκεύασε ο Δήμος.

«Επιτάχυνση εκποιήσεων προωθεί ο Χάρης» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει πως το ΥΠΟΙΚ κατέθεσε στην Κομισιόν έγγραφο για προώθηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο με στόχο την επίσπευση των εκποιήσεων και των πώληση δανείων. Αλλού αναφέρει πως 76 ασυνόδευτα παιδιά τοποθετήθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες με πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Επίσης η «Χ» δημοσιεύει τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και την αποκέντρωση εξουσιών.

Κάτω από τον τίτλο «Ομολόγησε το διπλό φονικό» στεγάζει το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην ομολογία του 33χρονου για το φόνο του ζεύγους Χατζηγεωργίου στο Στρόβολο. Επίσης γράφει για τη νέα αποστολή της ΝΑΣΑ στον Αρη με στόχο την εξερεύνηση του εσωτερικού του κόκκινου πλανήτη. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις κινήσεις του ΥΠΟΙΚ και τη νέα στρατηγική για μείωση των ΜΕΔ.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα