Κυπριακό:Κάτι κινείται-Η Λ/σια αναμένει νεότερα για όρους αναφοράς

Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, είχε χθες βράδυ η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα Τζέιν Χολ Λουτ.

Η Λευκωσία, όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, αναμένει ενημέρωση για το τι λέχθηκε στην Άγκυρα, κάτι που προφανώς θα γίνει στο πλαίσιο της επανάκαμψης της κυρίας Λουτ στην Κύπρο.

Για την οποία σημειώνουμε βεβαίως ότι δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία.Πλέον, έλεγαν ενημερωμένες πηγές στο ΣΙΓΜΑ,

το νερό μπήκε στο αυλάκι και η Αμερικανίδα έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το που στέκεται και πλέον όλη η ενέργεια και η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην αναγκαία, κατά τον Γενικό Γραμματέα, κατάληξη στους περιβόητους όρους αναφοράς.

Πράγμα δύσκολο προφανώς αν κάποιος αναλογιστεί το τι δήλωσε μέσω twitter ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Επέμεινε στη λογική ότι τα πάντα είναι στο τραπέζι ως λύση του Κυπριακού και ότι σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων είναι αδιαπραγμάτευτη.

Τώρα, σε ότι αφορά το πόσο ρεαλιστικό είναι να υπάρχουν προσδοκίες από την αυριανή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας με τον κύριο Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, αυτό δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό, αν και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτές οι συναντήσεις δεν είναι χρήσιμες.

Πάντως σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο κύριος Κατρούγκαλος είπε ότι «η ελληνική πλευρά θέλει επίλυση του Κυπριακού και την θέλει χθες» σημειώνοντας ενόψει της αυριανής συνάντησης του ότι θα γίνει μια συζήτηση για το τι σκέφτεται η τουρκική πλευρά για το Κυπριακό, αφού, σημείωσε η απόψεις της Ελληνικής πλευράς είναι δεδομένες και έχουν εκφραστεί στο Κραν Μοντανά, με τη γνωστή ενάργεια και καθαρότητα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα Τσαβούσογλου και Κατρούγκαλος θα τα ξαναπούν και στις 21 του μήνα, αμέσως μετά από την τετραμερή στο Ισραήλ, οπόταν ο λεγόμενος προπαρασκευαστικός διάλογος αναμένεται να έχει και συνέχεια.

Σε σχέση με αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι η Λευκωσία αυτό που αναμένει από τις συναντήσεις είναι να υπάρξει βήμα προς τα εμπρός για τους όρους αναφοράς και προφανώς αυτό εξαντλείται στο να πειστεί η Τουρκία να αποδεχθεί το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα ως η απόλυτη βάση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα