Κυπριακό,ενέργεια,προσφυγικό συζήτησαν ομάδα Κύπρου-Σουηδίας

Οι παράμετροι του Κυπριακού και η επιθυμία των Ε/κ για λύση βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής με αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Σουηδίας – Κύπρου στο σουηδικό κοινοβούλιο, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη,

το ενεργειακό και το προσφυγικό ζήτημα. Ολα αυτά, είπε, μπορούν και πρέπει να λυθούν με απόλυτο σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές τις οποίες χτίστηκε η ενωμένη Ευρώπη. Κατά τον κ. Νεοφύτου αυτές οι συναντήσεις δίνουν την ευκαιρία να ενισχύονται οι κοινοβουλευτικοί δεσμοί με κοινοβούλια ευρωπαϊκών και άλλων χωρών.

Η επικεφαλής της ομάδας, Σεσίλια Μάγκνουσον ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Κύπρο για 4 ημέρες με στόχο να μάθουν περισσότερα για ζητήματα που αφορούν τους Κύπριους. Σουηδία και Κύπρος έχουν χρόνια συνεργασία και είμαστε και οι δύο μέλη της ΕΕ, τόνισε λέγοντας ότι βρίσκονται εδώ για να συζητήσουν πως μπορούν και οι δύο χώρες θα επωφεληθούν περισσότερο από την ιδιότητα του μέλους, “πως η Σουηδία μπορεί να βοηθηθεί από την Κύπρο και πως η Κύπρος μπορεί να κερδίσει από την Σουηδία”. Είμαστε και οι δύο μικρές χώρες αλλά κάνουμε σκληρή προσπάθεια για μια καλύτερη ΕΕ, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα