Κυπριακό Θεατρικό Εργο στην Ινδία

Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Γιώργου Νεοφύτου, DNA, παρουσιάζεται στην πόλη Πούνε της Ινδίας από το International Association for Performing Arts &Research σε μετάφραση στα Μαράτι,της Dr. Shyamala Vanarase, σκηνοθεσία Prasad Vanarase και μουσική Sameer Dublay. Στον κεντρικό ρόλο η κορυφαία διεθνούς φήμης χορεύτρια του Κατάκ, Rujuta Soman, μαζί με τον Nikhil Gadgil και την Surabhi Natu.

Σύμφωνα

με ανακοίνωση το έργο DNA πρωτοπαρουσιάστηκε επί σκηνής στην Κύπρο τη θεατρική περίοδο 2009-2010 από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη.

Ακολούθως τον Οκτώβριο του 2010 παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα στο πλαίσιο της δεύτερης διοργάνωσης της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα».

Η ίδια παράσταση έλαβε μέρος με επιτυχία στη Μπιεναλε «New Plays from Europe» το 2012 στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Το 2012 το έργο μεταφράστηκε στη φιλιππινεζική γλώσσα και παρουσιάστηκε από το Radyo Balintataw της Μανίλα με την Cecile Alvarez στον κεντρικό ρόλο.

Την ίδια χρονιά το έργο επιλέχθηκε ανάμεσα σε 430 έργα από 53 χώρες που υποβλήθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανάγνωσης Θεατρικών Έργων hotINK at the Lark και παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη σε σκηνοθετημένη ανάγνωση τον Μάρτιο του 2012.

Το έργο έχει μεταφραστεί συνολικά σε έξι γλώσσες: αγγλική, τουρκική, γερμανική, πολωνική, ταγκάλογκ (Φιλιππίνες) και στην Ινδοάρια γλώσσα Μαράτι.

Για το DNA ο Γιώργος Νεοφύτου βραβεύτηκε με το Βραβείο Θεατρικής Συγγραφής στα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2009-2010/2010-2011.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα