Κυπριακό συζήτησαν Μουφτής και Ειδικός Αντιπρόσωπος ΗΠΑ

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για Θρησκευτικά και Διεθνή Θέματα, Σον Κασέι, συναντήθηκε στα κατεχόμενα με τον Διευθυντή του Τμήματος Θρησκευτικών Θεμάτων, Μουφτή, Ταλίπ Αταλάι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του διαθρησκευτικού διαλόγου, η ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο και το πώς επηρεάζει τις διεξαγόμενες συνομιλίες

μεταξύ των δύο ηγετών.

Η Κύπρος μπορεί να καταστεί πρότυπο συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων για όλη την περιοχή, δήλωσε ο ειδικός Αντιπρόσωπος για θέματα Θρησκείας και Διεθνών Σχέσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθηγητής Shaun Casey.

Εξέφρασε επίσης τον εντυπωσιασμό του για το ότι οι πολιτικοί ηγέτες εργάζονται σκληρά για την επίτευξη συμφωνίας σε περίπλοκα θέματα όπως η διακυβέρνηση, ο διαμοιρασμός εξουσίας, το περιουσιακό, η οικονομία και σε όλα τα άλλα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων.

Είπε ακόμη ότι έχει εντυπωσιαστεί με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά των θρησκευτικών ηγετών στην Κύπρο που καταδικάζουν κατηγορηματικά όλες τις μορφές βίας και που κτίζουν δεσμούς ανάμεσα στους πιστούς τους για μια δίκαιη, συνολική και μόνιμη λύση για όλους τους ανθρώπους του νησιού.

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ θρησκευτική σύγκρουση στην Κύπρο και πως σε περίπτωση που εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, η Κύπρος θα καταστεί πρότυπο για τη συνύπαρξη μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών για όλη αυτή την περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα