Κυπριακό και ΑΟΖ συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Λετονίας-Τουρκίας

Συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε χθες ο Λετονός ομόλογός του Edgars Rinkēvičs, στα πλαίσια της οποίας συζήτησαν μια σειρά από διμερή θέματα, ζητήματα πολιτικής ασφάλειας, συνεργασία στο ΝΑΤΟ και διεθνείς οργανισμούς, τη σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, αλλά και το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ.

Αναφερόμενος στον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ο Rinkēvičs υπογράμμισε τη στήριξη της Λετονίας στον πολιτικό διάλογο με την Τουρκία

και εξέφρασε την επιθυμία να οργανώσει την πρώτη συνάντηση της Μικτής Επιτροπής Οικονομικών και Εμπορικού Επιμελητηρίου Λετονίας-Τουρκίας, που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στη Ρίγα το προσεχές φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, για το Κυπριακό, σύμφωνα με το leta.lv, ο Υπουργός κ. Rinkēvičs δήλωσε ότι η κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

«Ως εκ τούτου, η Λετονία καλεί την Τουρκία να υποστηρίξει ενεργά τη διαδικασία των κυπριακών διαπραγματεύσεων, επιδιώκοντας να επιτύχει μια λύση αποδεκτή από όλους».

Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, τη συνεργασία στο ΝΑΤΟ και θέματα πολιτικής ασφάλειας. Ο Edgars Rinkēvičs επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία ήταν ένας σημαντικός Σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, ο οποίος ανταποκρίθηκε στις κοινές προκλήσεις που αντιμετώπιζε η Συμμαχία από τον Νότο και την Ανατολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα