Κυπριακό: Η προσοχή στραμμένη στην ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Βουβές θα παραμείνουν για άλλη μια φορά οι εκκλησίες στα κατεχόμενα, την ώρα η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην έκθεση για την ανανέωση της θητείας της Ουνφικυπ αλλά και στην επιστροφή της κ. Λουτ στη Κύπρο.

Παραμονή Χριστουγέννων και αύριο (25/12) οι καμπάνες των εκκλησιών στα κατεχόμενα θα παραμείνουν βουβές.

44 χρόνια χριστουγεννιάτικες ευχές ελευθερίας για τα σκλαβωμένα μέρη.

Το άγγιγμα της νοσταλγίας στην επιστροφή για ακόμη μια χρονιά αποτελεί το "Θέλω" για το γαλήνεμα ψυχής.

Μέσα

σε αυτό το κλίμα το Προεδρικό περιμένει την άφιξη της κ. Λουτ για να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

«Γίνεται ακριβώς αυτή η διαδικασία για να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς. Στην διάρκεια της διαδικασίας δεν είναι σκόπιμο ούτε προβλέψεις να κάνουμε ούτε να πούμε οτιδήποτε. Αυτό που θα επαναλάβω είναι την καθαρή πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στις γραμμές των ΗΕ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Αρνητικό γεγονός είναι πλέον το ζήτημα της παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ καθώς πλέον η Λευκωσία θα δίνει πολιτικές μάχες κάθε 6 μήνες ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε ανατροπή με το άλυτο το Κυπριακό.

«Όσο υπάρχει κατοχή και ο τουρκικός στρατός κατοχής βρίσκεται μέσα στην χώρα μας είναι αναγκαία η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης. Είναι σημαντικό ότι και τα ίδια τα ΗΕ τόσο εδώ στην Κύπρο όσο και γενικότερα, παρά την συζήτηση που γίνεται για κάποιες αλλαγές στις ειρηνευτικές δυνάμεις ανά το διεθνές, υποστηρίζουν την ανάγκη της συνέχισης της ειρηνευτικής αποστολής στην Κύπρο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ευχές είχαμε από τον Κατοχικό Ηγέτη

«Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο νέο έτος σε όλους τους "Χριστιανούς φίλους". Ειρήνη και υγεία για το νέο έτος», ευχήθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Το 2015 Αναστασιάδης και Ακιντζί έστελναν κοινό χριστουγεννιατικό μήνυμα. Τρία χρόνια μετά, οι ευχές του κατοχικού ηγέτη είναι προς τους "φίλους Χριστιανούς".

Keywords
Τυχαία Θέματα