Κύπρια ζητά υπηκοότητα για το παιδί που έχει με Τούρκο (vid)

Χωρίς υπηκοότητα είναι το τριών μηνών βρέφος το οποίο Κύπρια υπήκοος απέκτησε με Τούρκο υπήκοο.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η Μαρία ανέφερε ότι παραμένει στο «περίμενε» μέχρι να έχει μια απάντηση από το Αρχείο Πληθυσμού. Όπως ανέφερε, έχει πιστοποιητικό γέννησης το παιδί, ωστόσο σε αυτό δεν αναγράφεται υπηκοότητα.

Η ίδια δήλωσε ότι θέλει να έρθει στις ελεύθερες περιοχές, αφού η άδεια παραμονής της στα κατεχόμενα είναι για ένα μήνα. Η ίδια, όπως ανέφερε στην παρέμβασή της, ζητεί να έχει το παιδί της υπηκοότητα προκειμένου να μπορεί

να ταξιδέψει.

Στέλλα Κυριακίδου: Κανένα παιδί χωρίς υπηκοότητα

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Στέλλας Κυριακίδου στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος. Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα διαδικασίες από την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Όπως ανέφερε η κ. Κυριακίδου, «Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι χωρίς υπηκοότητα. Συγκεκριμένο άρθρο στη Σύμβαση του Παιδιού, αναφέρει ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν όχι μόνο ταυτότητα αλλά και υπηκοότητα».

Σημείωσε, δε, ότι «υπάρχει συγκεκριμένη σύμβαση που αφορά το θέμα της υπηκοότητας»,

«Καταλαβαίνω την πολιτική διάσταση, αλλά θα πρέπει η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού να κάνει συγκεκριμένη επιστολή για το εν λόγω ζήτημα και να υπάρξει μια γνωμάτευση», υπογράμμισε.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν θέματα νομοθεσίας, αλλά σίγουρα το παιδί αυτό έχει το δικαίωμα για υπηκοότητα», είπε κλείνοντας.

Δείτε εδώ το ιστορικό της υπόθεσης

Στα βίντεο η παρέμβαση της μητέρας και το αίτημά της, αλλά και η παρέμβαση της Στέλλας Κυριακίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα