Κυνήγι του πιο πολυμήχανου εγκληματία στον κόσμο-Η εμπλοκή Κύπρου

Paul Le Roux. Ένας προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών με καταγωγή απ' τη Νότιο Αφρική. Ο άνθρωπος, πίσω από την παγκόσμια επιχείρηση εμπορίας και πώλησης όπλων και ναρκωτικών, που "πωλούσε παυσίπονα" στο αμερικανικό κοινό. Η ιστορία του, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, θα μπορούσε να γίνει ταινία.

Λιβερία. Στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην περιοχή Μονρόβια, τρείς άνδρες έκλεισαν μια συνάντηση, που προμήνυε πολλά. Είναι ο 39χρονος Le Roux, ο Jack

ο "Ευρωπαίος" και ο τρίτος ο "Κολομβιανός". Ο στόχος της συνάντησής τους ένας: η επιχείρηση ναρκωτικών. O Le Roux αντιλαμβάνεται γιατί οι άλλοι δυο επέλεξαν την περιοχή αυτή και τους λέει ότι "είναι χαοτική. Θα πρέπει να είναι εύκολες οι μετακινήσεις εντός και εκτός". "Πολύ εύκολο", του απαντά ο "Κολομβιανός" τον οποίο πλέον ο Le Roux λέει Πέπε.

Ο Jack, o "Κολομβιανός" τα έχει διευθετήσει όλα. Οι Κολομβιανοί ασχολούνται με την κοκαίνη θέλουν να ασχοληθούν και με την μεθαμφεταμίνη, την οποία θέλουν να παράγουν στη Λιβερία και απ' εκεί να την διανέμουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο Le Roux είναι επικεφαλής του καρτέλ με έδρα τις Φιλιππίνες. Θα παράσχει τα υλικά για την παρασκευή των μεθαμφεταμίνων και όλα όσα χρειάζονται για την παραγωγή τους.
Αυτό που απομένει, ο τρόπος πληρωμής. Οι δυο άνδρες συμφωνούν ότι αρχικά θα ανταλλάξουν κοκαίνη με μεθαμφεταμίνη. Μετά, ο Le Roux δηλώνει χαρούμενος για την πληρωμή του σε χρυσό και διαμάντια. Στην περίπτωση που χρειαστούν πληρωμές μέσω τραπεζών, αυτό θα γίνει κυρίως μέσω Κίνας και Χονγκ Κονγκ. Όσο αφορά τον τρόπο αποστολής και τις ποσότητες, ο Le Roux μπορεί να φροντίσει: διαθέτει πλοία που φορτώνουν φορτία στη Νότιο Αφρική και απ' εκεί ταξιδεύουν για Ασία. Ωστόσο αυτός προτιμά την Αφρική, αφού γνωρίζει καλά την περιοχή.Και κάπου εδώ, έρχεται η ανατροπή. Το "χρυσό" αυτό deal, δεν θα υλοποιηθεί ποτέ. Ο λόγος; Ο Jack, ο "Κολομβιανός" είναι πρώην υπάλληλος του Le Roux, που πλέον δουλεύει για την Αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Ο διαβόητος και ο πιο τολμηρός εγκληματίας του κόσμου που "φορούσε κοστούμι" πρόκειται να πιαστεί.

Το ιστορικό του...

Για την πρώτη 12ετία αυτού του αιώνα, το αφεντικό του "Κολομβιανού" Jack, έφθασε σ' όλο τον κόσμο χωρίς ποτέ του να ενδιαφερθεί για το πώς έχει αυξηθεί ο πλούτος του από την "δουλειά". Οι "συνάδελφοί" του στη Λατινική Αμερική, φιγούραραν στα δελτία ειδήσεων, ενώ γι' αυτόν δεν είχε ακούσει κανείς ποτέ, τίποτα.

Έγινε ένας από τους μεγαλύτερους, διακινητές "παυσίπονων" στην Αμερική ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Υπ.Καταπολέμισης Ναρκωτικών της Αμερικής, ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους κυβερνοεγκληματίες της ιστορίας με τα κέρδη του να ξεπαιρνούν τα 250εκ δολάρια τον χρόνο.Με έδρα τις Φιλιππίνες και χρησιμοποιώντας χιλιάδες πλαστά διαβατήρια και διατηρώντας επαύλεις και ακίνητα σε Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία και Νότιο Αφρική, ο Le Roux αξιοποίησε την περιουσία του αυτή και επεκτάθηκε σε μια εγκληματική αυτοκρατορία εκπληρώνοντας μια ακόρεστη όρεξη για την παρανομία.

Γεννηθείς το 1972 υπήρξε παιδί εγκαταλελειμμένων γονιών. Τα πρώτα του μπλεξίματα με το νόμο ήρθαν στα 16 του όταν συνελήφθη για πώληση πορνογραφίας. Μέχρι τότε ο Le Roux είχε προάβει να χάσει το ενδιαφέρον του για οποιαδήποτε συνηθισμένη σταδιοδρομία, όπως.. σχολείο και σπουδές. Λίγα χρόνια αργότερα παράτησε το σχολείο και παρακολούθησε ένα δίπλωμα προγραμματισμού το οποίο ενώ προβλεπόταν να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, το τέλειωσε μέσα σε μόλις 8 εβδομάδες! Ακολούθως έκανε έναν πολιτικό γάμο και απέκτησε την αυστραλιανή υπηκοόητητα.

Ο Le Roux ήταν ένας λαμπρός μηχανικός υπολογιστών. Ήταν εφευρέτης ενός λογισμικού, του TrueCrypt. Επρόκειτο για το πιο ασφαλές λογισμικό του κόσμου, το οποίο κρυπτογραφούσε έναν ολόκληρο σκληρό δίσκο κάτω απ' την μύτη Κυβερνήσεων. Σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε ο Snowden, το λογισμικό αυτό του Le Roux, ήταν τόσο δυνατό που δεν μπορούσε να το "σπάσει" ούτε η NSA!

Με όπλο αυτή του την τέχνη, ο Le Roux δημιούργησε μια οργάνωση με την οποία αποσκοπούσε να πλήξει τους σημερινούς γίγαντες της τεχνολογίας. Ουσιαστικά, η δημιουργία του ήταν να πωλεί διαδικτυακά "χάπια" σε Αμερικανούς, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Le Roux ασχολήθηκε με την καθαρή μεθαμφεταμίνη που κατασκευαζόταν στη Βόρεια Κορέα. Προκειμένου να προσπερνά τους ακτοφύλακες, χρησιμοποιούσε γιοτ, και μετέφερε τα ναρκωτικά - "χάπια". Ξόδεψε χιλιάδες δολάρια προκειμένου να δωροδοκήσει αστυνομικούς και να αγοράζει προστασία. Δεν δίσταζε μάλιστα να αγοράζει και την εύνοια δικαστών. Χιλιάδες στρατιωτικά όπλα σε κιβώτια, είχαν εξαπλωθεί σ' ολόκληρο τον κόσμο. Τα ιδιωτικά του τζέτ ήταν γεμάτα από χρυσό, προκειμένου να γίνονται πιο εύκολες οι συναλλαγές του. Στο πλούσιο βιογραφικό του προστίθεται και η γνώση του σε συστήματα καθοδήγησης πυραύλων.

Ο Le Roux είναι ένας σκοτεινός άνδρας ο οποίος διασχίζει όλο τον κόσμο. Όποιος μπει εμπόδιο στον δρόμο του ή τον προδώσει, η τύχη του είναι γραμμένη: είτε θα δολοφονηθεί, είτε θα βασανιστεί μέχρι θανάτου.

Κάτω απ' το καθεστώς του Le Roux, οι υπεύθυνοι των τηλεφωνικών κέντρων, που εξυπηρετούσαν τη λειτουργία της επιχείρησης που πωλούσε το συνταγογραφούμενο, κατά τα άλλα χάπι μπορούσαν μια μέρα να ξυπνήσουν, και να βρεθούν έμποροι όπλων! Οι οικογνειακοί γιατροί, που συνταγογραφούν το χάπι αυτό, άθελά τους πίστευαν ότι ήταν νόμιμο αλλά αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού, μετατρέπονταν σε συνεργοί μιας διεθνούς σύμπραξης ναρκωτικών.

Η ιστορία αυτή, βασίζεται σε εκατοντάδες συνεντεύξεις, σε χιλιάδες δικαστικά έγγραφα αλλά και εσωτερικές ανακοινώσεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με χιλιάδες μέλη που διεξήγαγε επιχειρήσεις σε 6 ηπείρους!

Ο δημοσιογράφος των THE TIMES UK γράφει ότι δεν μπορούσε να μιλήσει σε όλους τους εμπλεκομένους. Άλλοι γνώριζαν πολλά και δεν ήθελαν να μιλήσουν και άλλοι δεν μπορούσαν να μιλήσουν γιατί ήταν απλά δολοφονημένοι, εξαιτίας όλων αυτών που ήξεραν.

Πώς ξηλώθηκε η επιχείρηση

Το 2007 οι ερευνητές της αμερικανικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης ναρκωτικών, οι Κίμπερλι Μπριλ και Στίβεν Χολντρεν, πραγματοποίησαν έρευνες σε φαρμακεία της χώρας, τα οποία έδιναν επικίνδυνα φάρμακα. "Έριχαν" ένα διαδικτυακό φαρμακείο για να δουν λίγο αργότερα ότι ένα άλλο αναδύθηκε στην θέση του. Στα αρχεία των δυο ερευνητών περιλαμβάνονται αρχεία από έναν λογαριασμό της Federal Express μέσω του οποίου, πάνω από 40 φαρμακεία στην Αμερική υπέβαλλαν τις παραγγελίες τους. Ο λογαριασμός αυτός προφανώς και έκρυβε πίσω του τα εκατομμύρια του χαπιού.

Ο λογαριασμός ήταν εγγεγραμμένος από μια εταιρεία με την ονομασία RX Limited. Η εταιρεία αυτή είχε τα φόντα και προσπαθούσε να παρουσιαστεί ως μια τυπική αμερικανική επιχείρηση αλλά τίποτα δεν έμοιαζε να είναι αληθινό. Η εταιρεία αυτή ωστόσο ασχολείτο με τη διανομή τεράστιων ποσοτήτων φαρμακευτικών προιόντων, τα οποία διένειμε μέσω του λογαριασμού που αναφέρθηκε προηγουμένως, του FedEX. Μέσα σε 16 μήνες η εταιρεία αυτή παρέδωσε 72 εκατομμύρια δόσεις παυσίπονων στους Αμερικανούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ερευνητές.

Το Χονγκ Κονγκ έχει μια χαλαρή ρύθμιση σε ότι αφορά την δημιουργία εταιρειών. Εκμεταλλευόμενος το καθεστώς αυτό ο Le Roux διοχέτευε τα χρήματα που κέρδιζε από την πώληση ναρκωτικών στους Αμερικανούς.

Τα χρήματα μετατρέπονταν σε χρυσό και οι πληρωμές γίνονταν μέσω μιας άλλης, θυγατρικής εταιρείας.Για τις πληρωμές χρησιμοποιούνταν δεκάδες μισθοφόροι. Ο Le Roux επεκτάθηκε και στις επιχειρήσεις πώλησης χρυσού και δραστηριοποιείτο και στην μαύρη αγορά.

Οι παράλληλες επιχειρήσεις του αυξανόνταν ραγδαία.

Τον Αύγουστο του 2009 η αυτοκρατορία του Le Roux έμελλε να απειληθεί για πρώτη φορά. Οι τελωνειακοί σ' ένα λιμάνι δυτικά της Μανίλα έλαβαν πληροφορία για ένα μεγάλο πλοίο με 13 επιβαίνοντες το οποίο ήταν αγκυροβολημένο. Το φορτίο του χαρακτηριζόταν ως ύποπτο. Αξιωματικοί του Λιμενικού των Φιλιππινών έφθασαν στην περιοχή και άρχισαν τις έρευνες.

Εντόπισαν 54 όπλα και 45 ξιφολόγχες. Τα όπλα φάνταζαν απομεινάρια ενός μεγαλύτερου φορτίου. Όπως φάνηκε αργότερα από τις καταθέσεις του καπετάνιου και των άλλων, έλειπαν ακόμη... 16 κιβώτια γεμάτα με όπλα.Το προηγούμενο βράδυ τα κιβώτια είχαν απομακρυνθεί από ένα πρωτοπαλλίκαρο του Le Roux. Παραλήπτης θα ήταν ένας έμπορος όππλων στη Μανίλα.Λίγες μέρες αργότερα τα τοπικά Μέσα έδωσαν βήμα στον έμπορο για να πει ότι δεν είναι τρομοκράτης. Δεν πήρε πολύ στις Αρχές των Φιλιππινών για να ανακαλύψουν μια οργάνωση που είχε άκρες μέχρι την Τουρκία. Ο Le Roux εγκατέλειψε τη χώρα για να πάει στο Χονγκ Κονγκ και το Μεξικό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο Le Roux πληρώνει κάθε μήνα πάνω από 50 χιλιάδες δολλάρια σε δωροδοκίες "ρουτίνας" προκειμένου να προστατευτεί στη Μανίλα.Ο κλοιός των ερευνών γύρω απ' τον Le Roux στένεψε πολύ όταν βγήκε στην εξουσία νέος Πρόεδρος.

Ο Le Roux έπρεπε πάση θυσία να βρει κι άλλους τρόπους επιβίωσης. Έτσι αναγκάστηκε να βγάλει κι άλλα πλαστά διαβατήρια, μεταξύ αυτών και διπλωματικό!

Οι επιχειρήσεις διακίνησης ωστόσο, καλά κρατούσαν. Το 2012 σχεδιάστηκε η αποστολή ενός φορτίου από τον Ισημερινό στην Αυστραλία με ένα γιοτ, το οποίο θα μετέφερε 200 κιλά κοκαίνης.Οι αρχές καταπολέμησης ναρκωτικών κατάφεραν να τοποθετήσουν έναν πομπό πάνω στο τζέτ. Λόγω καιρικών συνθηκών το σκάφος βρέθηκε διαλυμένο σε βράχους. Ο επιβαίνοντάς του, συνεργάτης του Le Roux βρέθηκε νεκρός ενώ εντός του κοκαίνη και διαβατήρια. Η αξία της κοκαίνης πάνω από 90 εκατομμύρια.

Η Κύπρος στο παιχνίδι

Τον Φεβρουάριο του 2012 ένας πρώην συνεργάτης του Le Roux βρισκόταν στο Ντουμπάι όταν άκουσε στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου του έναν άγνωστο άνδρα.Ο συνεργάτης του είχε εγκαταλείψει την οργάνωση, όταν είχε ακούσει τον Le Roux να σκιαγραφεί το πλάνο της δολοφονίας του. Ο ίδιος είχε προλάβει να στείλει κάποιες πληροφορίες στο κεντρικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της CIA. Μετά απ΄αυτή την περιπέτεια κατάφερε να αλλάξει ζωή και να κάνει μια δική του επιχείρηση.

Ο πρώην συνεργάτης, δεν μπορούσε να καταλάβει αν η κλήση προερχόταν από κάποια εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο ο άνθρωπος στο τηλέφωνο, ήταν ο Thomas Cindric ο οποίος τον έπεισε ότι εργαζόταν σε τμήμα ειδικών πληροφοριών Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Ο Cindric λοιπόν του πρότεινε να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση στην Κύπρο έτσι ώστε να μην μπορεί να τους εντοπίσει κανείς. Ο πρώην συνεργάτης όμως του Le Roux είχε φυλάξει κάποια "όπλα" κρυπτογράφησης, από τον καιρό που εργαζόταν για λογαριασμό του Le Roux.

Ο ίδιος κατάλαβε ότι οι λεγόμενοι πράκτορες δεν ενδιαφέρονταν για στοιχεία που τους παρέθεσε. Ωστόσο το πλάνο προχώρησε αφού ουσιαστικά χρειάζονταν έναν πρώην συνεργάτη του προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν. Όταν ο πρώην συνεργάτης τελικά συμφώνησε τότε του είπαν πως θα είχε το σχέδιο.Αρχικά, θα ζητούσε από τον Le Roux να τον προσλάβει ξανά. Για να το κάνει αυτό θα έπρεπε να τον δελεάσει με κάτι, που δεν θα μπορούσε να του πει όχι.

Η μεγάλη σύλληψη…

Όταν ήρθε η ώρα για να έρθει ο Klaussen σε επαφή με τον Le Roux, τον Απρίλιο του 2012, οι πράκτορες τον έστειλαν αρχικά στη Νέα Υόρκη. Ο Klaussen του είπε ότι είχε κάτι να του προσφέρει. Είχε κάνει μερικές ενδιαφέρουσες επαφές στον κόσμο της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά δεν είχε τα δικά του κεφάλαια και την οργάνωση για να κάνει τίποτα περαιτέρω.
Οι δυο τους συναντήθηκαν ακολούθως στη Μονρόβια.

Το επόμενο πρωί, ο Klaussen και ο Le Roux συναντήθηκαν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για πρωινό και προγραμματίστηκαν για το ραντεβού τους με τον «Κολομβιανό», το ίδιο απόγευμα, σε άλλο ξενοδοχείο σε άλλη πόλη. Λίγο πριν εισέλθει ο Le Roux ο Klaussen άναψε τη φωτογραφική μηχανή στο ρολόι του προκειμένου να καταγράψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η συζήτηση στράφηκε προς τον Κολομβιανό, αφεντικό του καρτέλ που επρόκειτο να συναντήσουν. "Τον αποκαλώ Pepe. Επειδή στα ισπανικά σημαίνει "αφεντικό", είπε ο Klaussen. «Θέλω να τον σέβομαι», συμπλήρωσε.Το απόγευμα, ο οδηγός του Klaussen τον πήρε και ο Le Roux σε ένα ξενοδοχείο. Όταν έφθασαν, ο «Κολομβιανός» τους περίμενε σε ένα δωμάτιο.

Τόσο ο Klaussen όσο και ο Pepe, ο Κολομβιανός δηλαδή, ήταν εξοπλισμένοι με κάμερες στα ρολόγια τους. Επιπρόσθετα, όλη η αίθουσα ήταν καλωδιωμένη και οι πράκτορες περίμεναν δίπλα.

Στο ραντεβού ανέλυσαν όλες τις λεπτομέρειες της πληρωμής του Le Roux. Το σκηνικό περιεγράφηκε ενδελεχώς στην αρχή του ρεπορτάζ. Η συμφωνία έκλεισε και όλοι ήταν ευτυχισμένοι. Ο Klaussen επέστρεψε στο δωμάτιό του και κατέβασε το βίντεο του ρολογιού σε ένα USB. Όταν ένας πράκτορας της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών κτύπησε την πόρτα, άρχισαν όλα.

Το τέλος του Le Roux ήταν περίεργο σύμφωνα με το πώς το είδε ο Klaussen. Μια ομάδα αξιωματικών της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Λιβερίας συνόδευσε τον Le Roux στα αυτοκίνητα της Δύναμης. Τον έβαλαν σε ένα βαν και έφυγαν. Οι λεπτομέρειες της σύλληψης, βγαλμένες από ταινία. Όταν μπούκαραν στο δωμάτιο οι αξιωματικοί για να κάνουν τη σύλληψη, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Le Roux ήταν να κλείσει τον υπολογιστή του και να ενεργοποιήσει το λογισμικό κρυπτογράφησης του, όπως έλεγε πάντα στους υπαλλήλους του να κάνουν. Αυτή την φορά δεν πέρασε η ιδέα του για δωροδοκία των αστυνομικών. Οι Λιβεριανοί παρέδωσαν τον Le Roux σε μια ομάδα πέντε αντιπροσώπων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών. Οι πράκτορες του εξήγησαν ότι είχε κατηγορηθεί στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της συνωμοσίας για την εισαγωγή μεθαμφεταμίνης. Μεταφέρεται με ναυλωμένο αεροπλάνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μόλις απογειώθηκαν, ξαφνικά ο Le Roux ήθελε να μιλήσει. Δεν έτυχε καμιάς ανάκρισης με κόλπα. Καθώς το αεροπλάνο ταξιδεύει πάνω από τον Ατλαντικό, ο Le Roux συγχαίρει τους πράκτορες που τον συνέλαβαν.

Μετά τους είπε: «απλά υποσχεθείτε ότι δεν πεθαίνω στη φυλακή. Αυτό είναι μόνο που θέλω».Υπέγραψε ένα έντυπο έρευνας για τον υπολογιστή και το τηλέφωνό του και συμφώνησε να πει στους ανακριτές όλα όσα γνώριζε.

Έντεκα ώρες αργότερα, το αεροπλάνο πλησίασε σε ένα αεροδρόμιο βορείως της Νέας Υόρκης. Το 2014, ο Paul Le Roux παραδέχτηκε την ενοχή του ότι συμμετείχε στην RX Limited και στην εμπορία μεθαμφεταμίνης στις ΗΠΑ, ότι πώλησε στρατιωτική τεχνολογία στο Ιράν, ότι διένεμε παράνομα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Εναντίον του προκύπτουν και κατηγορίες για απάτη και δωροδοκία. Πλέον αναμένει την καταδίκη του.

Το πιο πάνω ρεπορτάζ είναι μετάφραση, από την σελίδα thetimes.co.uk. Το άρθρο είχε δημοσιευθεί με τίτλο «Το κυνήγι για τον πιο πολυμήχανο εγκληματία του κόσμου» από το Bantam Press στις 7 Φεβρουαρίου.

Keywords
κυπρος, κυπρου, κυνηγι, το φως, χονγκ κονγκ, paul, φως, jack, ηπα, τραπεζες, deal, συλληψεις, κορεα, γιοτ, times, φαρμακεια, express, εταιρεία, fedex, cia, νέα, σημαίνει, usb, βαν, μετάφραση, press, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, αξια, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, ξανα, μετάφραση, βιντεο, ακινητα, αυτοκινητα, αυστραλια, αφρικη, βημα, γνωση, εδρα, ηπα, ιραν, ιχνη, ναρκωτικα, ντουμπαι, ρολογια, τηλεφωνο, τυχη, φως, ωρα, cia, express, fedex, times, αγορα, αεροπλανο, αεροδρομιο, αρθρο, αμερικη, ανθρωπος, απλα, ασια, βορεια, βορεια κορεα, βραδυ, γινει, γινονται, γιγαντες, γιατροι, δικη, διπλωμα, εγγραφα, αιθουσα, ειπαν, ειπε, επρεπε, ερευνες, ερχεται, εταιρεία, ευνοια, ευρωπη, τεχνη, τεχνολογια, ζωη, εμποροι, ιδεα, ιδιο, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσια, θυσια, ισπανικα, ιστορικο, καμερες, κιλα, λειτουργια, λεπτομερειες, μεξικο, μηνες, μηχανικος, μυτη, νεα υορκη, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οδηγος, ουσιαστικα, παιδι, πλοια, πλοιο, πορτα, πρωινο, πρωι, ραντεβου, ρυθμιση, ρολοι, συζητηση, συλληψη, σχεδιο, σχολειο, τμημα, τουρκια, το φως, ταχυδρομειο, φυλακη, φαρμακειο, φαρμακα, φοντα, φορα, χονγκ κονγκ, ωρες, αφεντικο, αγνωστο, βαν, deal, δωματιο, jack, χωρα, κληση, paul, πληροφοριες, press, πωληση, σημαίνει, usb, υλικα, γιοτ
Τυχαία Θέματα