Κύμα συμπαράστασης προς το Συγκρότημα ΔΙΑΣ μετά την εγκληματική επίθεση

Μεγάλο είναι το κύμα συμπαράστασης προς το Συγκρότημα ΔΙΑΣ, μετά την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους με μοναδικό στόχο τη φίμωση της ελευθερίας του λόγου και τον περιορισμό του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Κυβέρνηση, δημοσιογραφικοί όμιλοι, πολιτικά κόμματα και οργανωμένα σύνολα καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή την επίθεση κατά της δημοκρατίας μέσα από ανακοινώσεις που εξέδωσαν.

Ένωση Συντακτών: Η βία κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ

δεν θα περάσει

Με αποτροπιασμό, βδελυγμία και βαθιά ανησυχία, η Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει εντονότατα τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα ψες εντός του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ». Οι πρωτοφανείς πράξεις βίας, με βανδαλισμούς και εμπρησμούς, από ένα ετερόκλητο μαινόμενο πλήθος αρνητών του κορωνοϊού και αντιεμβολιαστών, συνιστούν απειλή για τη δημοκρατία, την ελευθερία έκφρασης και την ελευθεροτυπία, αναφέρει.

Οι δημοσιογράφοι του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και όλο το υπόλοιπο προσωπικό του Οργανισμού έχουν την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. Σύσσωμη η δημοσιογραφική κοινότητα της πατρίδας μας βρίσκεται στο πλευρό τους, προσθέτει.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καλεί τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές του κράτους όπως ενεργήσουν πάραυτα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, έτσι που οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το άκρως ανησυχητικό όργιο εκνομίας να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, από δικής της πλευράς, θα ενημερώσει για το συμβάν την Ευρωπαϊκή αλλά και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ζητώντας την δημόσια καταδίκη του και εκ μέρους τους.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία όπως η πατρίδα μας, κανένας που απειλεί ή βιαιοπραγεί κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων δεν μένει ατιμώρητος. Αυτό πιστεύουμε και γι’ αυτό θα εργαστούμε, καταλήγει.

 Ανακοίνωση Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

«Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου καταδικάζει έντονα και απερίφραστα την ψεσινή επίθεση που δέχθηκε το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και ειδικότερα ο τηλεοπτικός οργανισμός SIGMA TV. Το δικαίωμα μερίδας συμπολιτών μας να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους για θέματα που αφορούν στην πανδημία COVID-19 είναι σεβαστό.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι ανεκτές και απεναντίας είναι καταδικαστέες, εγκληματικές συμπεριφορές και ενέργειες που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης, στη φίμωση του Τύπου και στον εκφοβισμό των λειτουργών των ΜΜΕ. Η Αρχή εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στο προσωπικό του τηλεοπτικού οργανισμού SIGMA και του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ». 

Καταδικάζει την επίθεση ο ΑΝΤ1

Η διοίκηση, η διεύθυνση και οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤΕΝΝΑ εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους συναδέλφους του συγκροτήματος Δίας, για την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκαν χθες το βράδυ.

"Τέτοιες πράξεις πλήττουν το δικαίωμα της ενημέρωσης του κοινού και το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης" αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι απειλές και πράξεις βίας εναντίον δημοσιογράφων και λειτουργών των ΜΜΕ δεν μπορούν ούτε να επιτρέπονται ούτε να γίνονται ανεκτές σε δημοκρατικές κοινωνίες.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας καταδικάζει τα έκτροπα στο συγκρότημα ΔΙΑΣ

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας καταδικάζει με ανακοίνωσή της τα χθεσινοβραδινά έκτροπα που σημειώθηκαν στο συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Επιτροπή καταδικάζει με βδελυγμία την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος Δίας, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκάλεσε τεράστιες ζημιές. Δηλώνουμε στο πλευρό των δημοσιογράφων και των άλλων λειτουργών του συγκροτήματος, και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, καθώς η επίθεση συνιστά πλήγμα όχι μόνο στη Δημοκρατία και στην ελευθερία της έκφρασης, αλλά και σε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα».

Η ΕΔΔ καλεί, παράλληλα, το κράτος «να λάβει επιτέλους μέτρα για να προστατεύσει ευρύτερα τους λειτουργούς των ΜΜΕ στην ελεύθερη ενάσκηση του λειτουργήματός τους, καθώς παρακολουθεί με ανησυχία την στοχοποίηση δημοσιογράφων και ΜΜΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις συνεχιζόμενες αναίτιες και απαράδεκτες απειλές που διατυπώνουν διάφοροι χρήστες του διαδικτύου».

Ο Φιλελεύθερος καταδικάζει τα επεισόδια στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ»

Ο Φιλελεύθερος καταδικάζει τα επεισόδια του σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον συγκρότημα «ΔΙΑΣ».

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους και καλούμε την Κυβέρνηση και τις Αρχές να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες, έτσι ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον των ΜΜΕ.

Καταδικάζει ο ALPHA Κύπρου τα βίαια επεισόδια

Ο ALPHA Κύπρου καταδικάζει τα βίαια επεισόδια που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του χώρου υποδοχής, τον εμπρησμό και καταστροφή οχημάτων καθώς και λεκτική βία σε βάρος συναδέλφων δημοσιογράφων αλλά και εργαζομένων του Συγκροτήματος.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποτελούν κύριο συστατικό σε κάθε δημοκρατική χώρα.

Ο Alpha καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις που στρέφονται ενάντια στην ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στη διεύθυνση κα το προσωπικό του Συγκροτήματος Δίας.

Ο Όμιλος MC DIGITAL MEDIA και η Cyprus Times καταδικάζουν τα επεισόδια

Ο Όμιλος MC DIGITAL MEDIA και η Cyprus Times καταδικάζουν απερίφραστα τα ντροπιαστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής στο Συγκρότημα «ΔΙΑΣ» από μερίδα πολιτών.

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας προς τους συναδέλφους του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και καλούμε Αστυνομία και Κυβέρνηση να εντοπίσουν τους ενόχους και να βάλουν τέρμα σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Επίθεση κατά ΜΜΕ είναι επίθεση κατά της ίδιας της δημοκρατία.

Καταδικάζει και η ΚΟΕΔ τα επεισόδια

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εκδοτών Διαδικτύου (ΚΟΕΔ) καταδικάζει για ακόμη μια φορά απερίφραστα τις ενέργειες ομάδας πολιτών που έγιναν το βράδυ της Κυριακής 18 Ιουλίου, κατά του συγκροτήματος ΔΙΑΣ.

Η ελευθερία του τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας και οι όποιες επιθέσεις βίας στρέφονται εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πλήττουν την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία.

Τα πράγματα σοβαρεύουν. Είναι η δεύτερη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα που το συγκεκριμένο μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας δέχεται επίθεση.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν άμεσα το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων, ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να προστατεύσουν την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα έκφρασης του Τύπου.

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας η επίθεση στο ΣΙΓΜΑ

Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών.

Καταδικάζει την επίθεση η Πρόεδρος της Βουλής

Καταδικάζω απερίφραστα την αποψινή επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Την Ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία έχουμε χρέος να την προστατεύσουμε με κάθε κόστος.

Έκθεση γεγονότων για την επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ ζήτησε η Υπ. Δικαιοσύνης

Στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ μετά την άνανδρη επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ βρέθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, η οποία ανέφερε «είμαι εδώ προσωπικά για να σας συμπαρασταθώ στα όσα απαράδεκτα έχουν συμβεί».

«Η ανασφάλεια που δημιουργείται μετά από αυτά τα γεγονότα είναι κατανοητή, γι' αυτό είμαι εδώ, να σας πω είμαι μαζί σας, αυτές οι καταστάσεις δεν θα γίνουν ανεκτές», είπε.

Σημείωσε πως ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Αρχηγό Αστυνομίας μετά τα έκτροπα και ζήτησε έκθεση γεγονότων.

«Αυτά δεν θα γίνουν ανεχτά από την πολιτεία, η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται», ανέφερε.

Όπως είπε, «θα πάρουν την απάντηση που πρέπει να πάρουν. Σας υπόσχομαι το κράτος θα αντιδράσει». 

Δήλωση Αναπληρωτή Προέδρου κ. Χάρη Γεωργιάδη μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Συναγερμού στο Συγκρότημα «Δίας»

Θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Δημοκρατικού Συναγερμού για τα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν χθες στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά κυρίως εδώ στο Συγκρότημα «Δίας».

Προς όσους επιχείρησαν να εκβιάσουν τη δημοκρατία στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν φιμώνεται.

Οι ενορχηστρωτές και οι δράστες των χθεσινών επεισοδίων πρέπει να αναζητηθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτή είναι η απαίτηση μας. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους του Συγκροτήματος «Δία» αλλά και σε όλους τους λειτουργούς των Μέσων Ενημέρωσης.

Αλλά με την ευκαιρία να εκφράσουμε επίσης την πλήρη στήριξη και τη συμπαράσταση μας στην αστυνομία και στους τραυματίες αστυνομικούς.

Η αστυνομία πρέπει πράγματι να αφεθεί, να επιτελέσει τον ρόλο της και να διασφαλίσει τη δημόσια τάξη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ύπαρξη πληροφόρησης σύμφωνα με την οποία οι διαδηλωτές είχαν σκοπό να μεταβούν στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού και κληθείς να την επιβεβαιώσει ή να τη διαψεύσει, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος απάντησε τα εξής:

Όχι. Έχω ακούσει την πληροφορία, δεν μπορώ ασφαλώς εγώ να την επιβεβαιώσω ή να τη διαψεύσω αλλά κοιτάξτε να δείτε. Στόχος ήταν η δημοκρατία. Θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε μέσο ενημέρωσης, σε κάθε πολιτικό κόμμα. Γι’ αυτό και πρέπει η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους για να αποδείξουμε πράγματι ότι πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο.

Καταδικάζει το ΑΚΕΛ την άνανδρη επίθεση στο ΣΙΓΜΑ

Καταδικάζουμε τη βίαιη επίθεση που έγινε απόψε στις εγκαταστάσεις του Συγκροτήματος «Δίας» και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους εκεί.

Ανακοίνωση ΔΗΚΟ

"Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας την επαίσχυντη και βίαιη επίθεση που δέχθηκε το Συγκρότημα «ΔΙΑΣ» και η τηλεόραση Σίγμα, αλλά και τα επεισόδια και την επίθεση εναντίον αστυνομικών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν, δεν ήταν διαμαρτυρία, δεν ήταν διαδήλωση. Ήταν μία άνανδρη επίθεση βίας. Τέτοιες επιθέσεις εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είναι επιθέσεις κατά της δημοκρατίας.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργαζομένους και στη Διεύθυνση του Συγκροτήματος «Δίας» και στους τραυματίες αστυνομικούς.

Η διαφωνία και η αντίθετη άποψη, δεν αποτελούν δικαιολογία για τέτοιες αναρχικές συμπεριφορές που προκαλούν τον αποτροπιασμό μας και δεν έχουν χώρο σε ένα ευνομούμενο κράτος".

Τοποθέτηση Χρίστου για τα επεισόδια στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, ο οποίος σχολίασε τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής εντός του συγκροτήματος ΔΙΑΣ.

Ο κύριος Χρίστου ανέφερε ότι τέτοιες ενέργειας δεν οδηγούν σε κανένα θετικό αποτέλεσμα. «Το ΕΛΑΜ έχει ταχθεί σε αρκετές περιπτώσεις κατά των μέτρων της Κυβέρνησης. Όμως τα όσα συνέβησαν δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες, αλλά και η στοχοποίηση του συγκροτήματος.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ για την επίθεση στον ΔΙΑ

Η άνανδρη επίθεση στο συγκρότημα «Δίας» είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ εκφράζει την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του σταθμού και στην επιτέλεση του δημοσιογραφικού τους καθήκοντος.

Είναι αδιανόητο μασκοφόροι τραμπούκοι να επικαλούνται τάχα την στέρηση της ατομικής τους ελευθερίας και την ίδια ώρα να θέτουν με άνανδρο και εγκληματικό τρόπο σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων και να προσπαθούν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία και κάθε αντίθετη άποψη.

Αναμένουμε άμεσα η έρευνα της αστυνομίας να εντοπίσει τους εμπλεκόμενους στους τραμπουκισμούς και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία.

Ανακοίνωση ΔΗΠΑ

"Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, καταδικάζουμε με αποτροπιασμό, τη χθεσινοβραδινή άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων στην Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και το Συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Η επίθεση εναντίον ενός μέσου ενημέρωσης και των εργαζομένων του, συνιστά ευθεία επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας καθώς και της ίδιας της δημοκρατίας. Οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία, δεν έχουν θέση στον τόπο μας.

Δεν θα επιτρέψουμε στον όχλο και τις ορδές των βανδάλων να ορίζουν τις ζωές μας, να  παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, να καταστρέφουν περιουσίες και να επιτίθενται σε ανθρώπους, δήθεν στο όνομα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να εντοπίσει άμεσα τους ενόχους και να τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για παραδειγματική τιμωρία.

Στεκόμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ αλλά και με όλους τους λειτουργούς των ΜΜΕ που καθημερινά, δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης και της υπεράσπισης της αλήθειας.

Οι μέρες που έρχονται θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τον τόπο μας. Έχουμε χρέος και ιστορική ευθύνη, να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και ενωμένοι, μακριά από ακρότητες και διχασμούς, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθούμε αντιμέτωποι".

Ανακοίνωση Κινήματος Οικολόγων

"Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε τα χθεσινοβραδινά έκτροπα που έλαβαν χώρα στις κτηριακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος ΔΙΑΣ αλλά και την επίθεση κατά αστυνομικών και τον τραυματισμός τους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Η ελεύθερη έκφραση της αντίθετης άποψης αποτελεί συστατικό της Δημοκρατίας. Ωστόσο, η πρόκληση φόβου, η καταστροφή περιουσιών, ο τραμπουκισμός και η επίθεση σε δημοσιογράφους, δεν αποτελούν τρόπο έκφρασης της αντίθετης άποψης αλλά απειλή προς την ελευθεροτυπία και μια μορφή ανεπίτρεπτης βίας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε πως, «Καταδικάζουμε τέτοιου είδους πράξεις και αναμένουμε από τις αρχές του κράτους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι. Οι λειτουργοί του Τύπου πρέπει να συνεχίσουν να εξασκούν το λειτούργημά τους χωρίς φόβο».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τη συμπαράστασή του και τη στήριξή του προς τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα".

Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει τα επεισόδια στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ

Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει απερίφραστα τα χθεσινά βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ», καθώς και τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη Διεύθυνση, τους δημοσιογράφους και το προσωπικό του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», καθώς και στους αστυνομικούς που εν ώρα καθήκοντος τραυματίστηκαν" αναφέρει.

Προσθέτει ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα των οιονδήποτε να διαμαρτύρονται ειρηνικά και να εκφράζουν διαφωνία κατά αποφάσεων ή μέτρων. "Ωστόσο, όταν οι συμμετέχοντες σε μια διαμαρτυρία μετατρέπονται σε όχλο, ο οποίος εκτροχιάζεται και παρανομεί, καταργεί την Δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης, τότε χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις και να αποδοθούν ευθύνες.

Αναμένουμε παραδειγματικές τιμωρίες όσων εμπλέκονται στα χθεσινά έκτροπα" καταλήγει.

Βαρύτατο πλήγμα δέχθηκε η ελευθεροτυπία, λέει το Κίνημα Αλληλεγγύη

Βαρύτατο πλήγμα δέχθηκε "η όση Δημοκρατία μας απέμεινε καθώς επίσης και η Ελευθεροτυπία, με τις οχλαγωγίες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του συγκροτήματος "Δίας" και με όσα έγιναν έξω από το Προεδρικό, στο όνομα της Ελευθερίας του ατόμου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Επισημαίνουμε, προσθέτει, "όπως πράξαμε άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν- την παντελή αποτυχία της Κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας και εν προκειμένω την αποτυχία ενημέρωσης του λαού , ο οποίος αφέθηκε σε ανερμάτιστες αντιδράσεις κατευθυνόμενες από τσαρλατάνους και δικαιολογούμενες από τα αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης και των "επιδημιολόγων" της".

"Ειδικά όμως, τα χθεσινά γεγονότα είναι ξεκάθαρο ότι υποκινήθηκαν από φασιστικά στοιχεία, τα οποία άλλωστε έκαναν και εμφανέστατη την παρουσία τους ανάμεσα στους διαδηλωτές .Θεωρητικά, οι μυστικές υπηρεσίες της ΚΔ όφειλαν να διερευνήσουν και την εμπλοκή της Τουρκίας στις οχλαγωγίες δεδομένου ότι η κατοχική χώρα έχει μακρά ιστορία προβοκατόρικων ενεργειών σε βάρος μας. Εν όψει των σημερινών και αυριανών προκλήσεων και πανηγυρισμών για την επέτειο της εισβολής, η Τουρκία βολεύεται αφάνταστα από ένα αντίπαλο ηθικά εκμηδενισμένο.Ενώ η Κύπρος θα μετράει τις πληγές της για μέρες, ο Ερντογάν θα εισέρχεται τροπαιοφόρος στην Λευκωσία, το Λευκόνοικο, τον Καραβά, το Βαρώσι" καταλήγει.

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου καταδικάζει την επίθεση κατά του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ»

Με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου καταδικάζει την αήθη επίθεση κατά του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ».

"Η απειλή της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας απλών εργαζομένων και οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ» έχουν πληγώσει βαθιά την ιστορία του τόπου και τις πολύτιμες κατακτήσεις της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας έκφρασης της άποψης, των δημοκρατικών θεσμίων και ελευθεριών" αναφέρεται.

Τέτοιες ενέργειες, προστίθεται, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική χώρα και σε μια ελεύθερη κοινωνία. Οι σκέψεις μας είναι με κάθε εργαζόμενο που εν ώρα καθήκοντος κινδύνευσε, τους δημοσιογράφους και το προσωπικό στον «ΔΙΑ» και τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο τη νύχτα της 18ης Ιουλίου 2021.

Έντονη αντίδραση και ανησυχία ΣΕΚ

Την έντονη αντίδραση και ανησυχία της «για τα φαινόμενα βίας και αναρχίας που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Λευκωσία με την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους και κατάστρεψε περιουσίες», εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΣΕΚ.

«Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και στη διαδήλωση, είναι απόλυτα σεβαστό όταν εκδηλώνεται στο πλαίσιο της νομιμότητας και του αλληλοσεβασμού, αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη ενέργεια αποτυπώνει ένα επικίνδυνο κοινωνικό φαινόμενο και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, συντεταγμένα, συγκεκριμένα, συνολικά και καταλυτικά από την πολιτεία», προσθέτει.

Η ΣΕΚ καταδικάζει, στην ανακοίνωση της, τη βία, την παραβατικότητα και κάθε ενέργεια η οποία πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καλεί την Εκτελεστική και τη Δικαστική Εξουσία όπως τιμωρήσει παραδειγματικά τους δράστες.

«Παράλληλα το κράτος θα πρέπει να παράσχει υψηλού επιπέδου προστασία στους πολίτες και στο κοινωνικό σύνολο, προστατεύοντας τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία και ενδυναμώνοντας το κοινωνικό κράτος δικαίου», σημειώνει.

Όπως αναφέρει, «τη ώρα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά με την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα, 47 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τους επικείμενους κινδύνους που δημιουργούνται για την πόλη της Αμμοχώστου αλλά και για το σύνολο των κατεχομένων εδαφών μας, είναι ανεπίτρεπτο να παρουσιάζονται φαινόμενα βίας και αναρχίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καθεστώτα».

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, κάτω από το όποιο πρόσχημα να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και το κράτος οφείλει να διασφαλίσει την ομαλότητα και την προστασία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου», καταλήγει η ΣΕΚ, στην ανακοίνωση της.

Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας επικοινώνησαν με την ηγεσία της Αστυνομίας και έλαβαν μια πρώτη ενημέρωση για την πορεία των ανακρίσεων σε σχέση με τα απαράδεκτα επεισόδια και επιθέσεις που επεσυνέβησαν ψες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και στο Συγκρότημα «Δίας», όπως αναφέρει ανακοίνωση.

Ζήτησαν άμεση και πλήρη διερεύνηση αναφορικά με όλες τις πτυχές των όσων διαδραματίστηκαν ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ανακοίνωση ΔΕΟΚ

ΔΕΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και την απαράδεκτη βία σε βάρος του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και ιδιαίτερα σε βάρος των λειτουργών και των εργαζομένων του.

Οι απερίγραπτες σκηνές που παρακολούθησε εμβρόντητη η κυπριακή κοινωνία από τους δέκτες των τηλεοράσεων ψες το βράδυ παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές και σε φαινόμενα τριτοκοσμικής τρομοκρατίας που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά σε σύγχρονα δημοκρατικά καθεστώτα.

Ο τόπος διέρχεται μια σοβαρή κρίση λόγω της πανδημίας και οι πολίτες δικαιούνται υπεύθυνης και αντικειμενικής ενημέρωσης.  Η διαφορετική άποψη δεν μπορεί να εκφράζεται με βία και με φασιστικές μεθόδους και τραμπουκισμούς.  Η ελευθερία του τύπου και η ελευθερία στην έκφραση αποτελούν την πεμπτουσία της Δημοκρατίας και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα.  Η Δημοκρατία είναι το υπέρτατο αγαθό και οφείλουμε όλοι να την υπερασπιστούμε με κάθε μέσο και με κάθε θυσία.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους εργαζομένους του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και καλούμε το κράτος να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων".

Νεολαία ΕΔΕΚ

"Τα όσα εξελίχθηκαν χθες βράδυ στο συγκρότημα ΔΙΑΣ επιτάσσουν ηχηρή απάντηση από το συντεταγμένο δημοκρατικό κράτος. Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύσαν και το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας της δημοκρατίας καταλύθηκε.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ εκφράζουμε την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του σταθμού και στην επιτέλεση του δημοσιογραφικού τους καθήκοντος.

Αναμένουμε άμεσα η έρευνα της αστυνομίας να εντοπίσει τους εμπλεκόμενους στους τραμπουκισμούς και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία".

Η αντίδραση του Υπουργού Άμυνας για την επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ

Η δημόσια έκφραση της διαφωνίας είναι θεμιτή, η βία ποτέ!

Η επίθεση στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και σε κάθε ΜΜΕ, είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας.

Καταδικάζω απερίφραστα την αθλιότητα. Οι ένοχοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε την επίθεση κατά του συγκροτήματος ΔΙΑΣ που συνιστά προσπάθεια να πληγεί η ελευθερία της έκφρασης &του Τύπου, και ως τέτοια δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία. Αμέριστη συμπαράσταση στο προσωπικό του συγκροτήματος.

Νιόβη Παρισσινού για επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος ΔΙΑΣ η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισσινού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει τα απαράδεκτα επεισόδια, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον κόσμο του Σίγμα, ο Προέδρος της Δημοκρατίας είναι ενήμερος και θα είμαστε αμείλικτοι, έχουν δοθεί εντολές για το καλό συμφέρον όλων μας».

Υπουργός Μεταφορών: Η επίθεση κατά των ΜΜΕ είναι επίθεση κατά της ίδιας της δημοκρατίας

Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζω τα επεισόδια στο συγκρότημα . Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη. Η επίθεση κατά των ΜΜΕ είναι επίθεση κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Τη μάχη κατά της πανδημίας πρέπει να την κερδίσουμε όλοι μαζί.

Καταδικάζει η τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη

Απόψε η τρομοκρατία απειλεί ευθέως τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας. Η απάντηση πρέπει να είναι ηχηρή και άμεση.

Η ανάρτηση της Επιτρόπου Υγείας για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο συγκρότημα 

Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την άναδρη επίθεση κατά του συγκροτήματος Δίας. Η ελευθερία του τύπου  είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια.

Τη μάχη κατά της πανδημίας #COVID19 οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί, με βάση πάντα την επιστήμη.

Η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση λέει ο Υπουργός Εσωτερικών

Η ελευθεροφωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας. Η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος καταδικάζει τα επεισόδια στον ΔΙΑ

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος Δικηγόρων "καταδικάζει με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα βίαια επεισόδια, τις ακρότητες, τους βανδαλισμούς και τους τραμπουκισμούς που έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος `ΔΙΑΣ`». σημειώνοντας ότι "βία εναντίον ΜΜΕ και δημοσιογράφων, όπως και αν αυτή εκδηλώνεται, αποτελεί επίθεση εναντίον της ελευθεροτυπίας, προσβάλλει και τραυματίζει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου".

Σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει ότι "το δικαίωμα του πολίτη στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να οδηγεί σε παραβίαση και κατάλυση των νόμων, ενώ οποιαδήποτε μορφή ακραίας αντίδρασης δεν αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο έκφρασης της διαφωνίας κάποιου, ιδιαιτέρως όταν αυτή στρέφεται κατά της ζωής συνανθρώπων μας".

Προσθέτει ότι "οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να λειτουργήσουν αποφασιστικά, εφαρμόζοντας το νόμο, ώστε οι υπεύθυνοι των επεισοδίων να οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης".

Καταλήγοντας, εκφράζει "πλήρη συμπαράστασή μας προς τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους του συγκροτήματος ΔΙΑ`  καθώς και προς τα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης που είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων".

Keywords
διασ, διασ, κυμα, φίμωση, μμε, βδελυγμία, κυπρος, ελευθεροτυπια, sigma, αντεννα, alpha, media, cyprus, times, συγκεκριμένο, χρεος, σιγμα, διαδηλωσεις, ακελ, ελαμ, εδεκ, τραπεζες, αήθη, σεκ, δεοκ, υπουργειο εσωτερικων, δημοκρατικη συμμαχια, σταση εργασιας, βουλη, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, eurobank alpha, alpha eurobank, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, θεμος αναστασιαδης, νίκος αναστασιάδης, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, κομματα, αντεννα, αστυνομια, δημοκρατια, ηγεσια, κυπρου, μμε, πλαισιο, τηλεοραση, υγεια, υψος, φιλελευθερος, χθες βραδυ, ωρα, alpha, cyprus, times, ακελ, αλληλεγγυη, ανησυχητικο, αξιοπρεπεια, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γινεται, γινονται, γραφεια, δεοκ, διαστημα, διευθυνση, δυστυχως, δειτε, διοικηση, δοθει, εγινε, εδεκ, ευκαιρια, ειπε, εκθεση, εκφραση, ελαμ, ελευθερια, εμιλυ, ενεργεια, ενημερωση, επικοινωνια, εποχες, ερντογαν, ερευνα, ερχονται, εσωτερικων, ευθυνη, ζωη, ζωης, ιδια, υπηρεσιες, θετικο, θυσια, κυβερνηση, κομμα, λευκωσια, μακρια, μικρο, μορφη, νεολαια, νυχτα, παντα, ομιλος, οικογενεια, ονομα, οχλοκρατια, πεμπτουσια, πολιτεια, ρολο, σιγμα, σεκ, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σκεψεις, σκηνες, τεως, τιμωρια, τουρκια, φίμωση, φορα, χριστος, αήθη, ασφαλεια, sigma, δικαιωμα, ευθεια, ενωση, επεισοδια, χωρα, ιδιαιτερα, εισβολη, media, μια φορα, πληγες, θεματα, υγειας, βοηθος, χερια
Τυχαία Θέματα