Κύκλωμα κτυπημένων οχημάτων: Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων οδήγησαν σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας, για το θέμα των χτυπημένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, που εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά με παραποιημένα έγγραφα, ενώ αναμένεται να προκύψουν και νέες συλλήψεις το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά στην εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων στην Κύπρο,

τα οποία ήταν χτυπημένα (κάτι που κανονικά θα έπρεπε να δηλώνεται στα σχετικά έγγραφα), όμως παρουσιάζονταν ως μη χτυπημένα στην αγορά, μέσω πλαστών στοιχείων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Αστυνομίας, μετά τις καταγγελίες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών τον περασμένο Φεβρουάριο και τη σύλληψη μίας 49χρονης γυναίκας, οι έρευνες συνεχίστηκαν, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση.

Μετά την απελευθέρωση της 49χρονης, όπως ενημερώθηκε το ΚΥΠΕ, η Αστυνομία παρέλαβε νέα έγγραφα και στοιχεία, τα οποία αξιολογήθηκαν και οδήγησαν σε νέες έρευνες, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, ηλικίας 49, 46, 43 και 35 ετών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, δύο άντρες και δύο γυναίκες, μία εκ των οποίων και η 49χρονη που είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερη τον Φεβρουάριο, τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Τα διερευνώμενα αδικήματα αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, κατάχρηση εξουσίας, έκδοση ψευδών πιστοποιητικών από δημόσιους λειτουργούς, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 1/1/2021 – 17/2/2022 στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου.

Τα τέσσερα άτομα θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης, ενώ το ΤΑΕ Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνεχίζει τις έρευνες και αναμένεται να προκύψουν νέες συλλήψεις το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ξεγελούν αγοραστές με κτυπημένα οχήματα-«Πήραμε μέτρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα ίχνη κυκλώματος που παρουσιάζουν κτυπημένα οχήματα ως καινούργια

Keywords
Τυχαία Θέματα