Κυκλοφοριακό έμφραγμα στη Λευκωσία - Εισέρχονται καθημερινά 36 χιλιάδες οδηγοί

Επέστρεψε ξανά ο εφιάλτης της τροχαίας κίνησης στους δρόμους. Στην πρωτεύουσα γίνεται το αδιαχώρητο. Το κυκλοφοριακό έμφραγμα ξεκινά νωρίς το πρωί στην είσοδο της Λευκωσίας.

Το κομφούζιο ξεκινά από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού Λευκωσίας. Αριθμός οχημάτων διοχετεύονται από την αερογέφυρα των Λατσιών, είτε προς ΓΣΠ, είτε προς Λατσιά. Άλλοι συνεχίζουν ευθεία προς τον μεγάλο κυκλικό κόμβο και διοχεύτονται, είτε προς τον Στρόβολο, είτε προς Γέρι.

Διαβάστε ακόμη: Μπάχαλο οι δρόμοι με το πρώτο κουδούνι- Εικόνες από

την «Οδύσσεια» των οδηγών

Οι υπόλοιποι καταλήγουν στα φώτα του καλησπέρα που γίνεται το έλα να δεις.

Η μεγάλη ροή οχημάτων στη συνέχεια προκαλεί εμφράγματα σε κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης όπως για παράδειγμα, η Λεωφόρος Λεμεσού, Αθαλάσσης, Τσερίου, Σπύρου Κυπριανού και Γρίβα Διγενή.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρουσος ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι τα αυτοκίνητα στην είσοδο της Λευκωσίας είναι περίπου 36 χιλιάδες ημερησίως.

Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας Λευκωσίας, Χάρης Ευριπίδου, ανέφερε ότι η αστυνομία είναι με όλα τα διαθέσιμα μέλη στο οδικό δίκτυο. «Βοηθούμε πάνω στις διασταυρώσεις με το να προσπαθούμε να αφυπνίσουμε τους οδηγούς να εκκινούν γρήγορα και να μην μένουν μέσα στις διασταυρώσεις».

Η τροχαία κίνηση έκανε δειλά δειλά την εμφάνισή της με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων και έφτασε στο ζενίθ της σήμερα με την επαναλειτουργία και των Δημοτικών.

«Ήταν αναμενόμενη η αύξηση της τροχαίας κίνησης σήμερα έχουν ανοίξει όλα τα εκπαιδευτήρια από τα δημοτικά, νηπιαγωγεία μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση», συμπλήρωσε ο Χάρης Ευριπίδου.

Δρομολογούνται λύσεις

Η αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου είναι πρώτιστος στόχος για το Υπουργείο Μεταφορών με τον Γιάννη Καρούσο να ζητεί την υπομονή από το κοινό μέχρι την ολοκλήρωση των υπό εξέλιξη έργων.

«Υπάρχει μία σειρά δράσεων τις οποίες εμείς έχουμε ξεκινήσει. Είναι τα μεγάλα οδικά έργα τα οποία είτε είναι υπό κατασκευή είτε θα προσφοροδοτηθούν τους επόμενους μήνες, είναι ο περιμετρικός ο οποίος είναι υπό εκτέλεση και όταν παραδοθεί θα αποσυμφορήσει την είσοδο της Λευκωσίας τουλάχιστον κατά 25%, είναι η Ιπποκράτους - Αργυρουπόλεως είναι ο δρόμος παρά το ΓΣΠ ο παράλληλος ο οποίος πλέον θα συνεχίσει και θα ενωθεί με την Τσερίου.

Την φαρέτρα του Υπουργείου για αντιμετώπιση του φαινομένου έρχεται να ενισχύσει και η εξέλιξη και αξιοποίηση της τεχνολογίας.

«Θα ανακοινώσουμε την προσφορά για να εγκατασταθούν ηλεκτρονικές πινακίδες και αισθητήρες όπου αυτά θα αναγνωρίζουν αυτόματα και θα ενημερώνουν τον οδηγό. Θα υπάρχουν περίπου 300 αισθητήρες 120 κάμερες όπου θα παίρνουν στοιχεία από τους αυτοκινητόδρομους και θα είναι περίπου 20 ηλεκτρονικές πινακίδες όπου θα δίνουν τη σωστή ενημέρωση στον οδηγό, αν υπάρχει μπροστά ουρά ή αν υπάρχει μποτιλιάρισμα», συμπλήρωσε ο Υπουργός Μεταφορών.

Μέχρι, όμως, τη δημιουργία των έργων και την εκμετάλλευση της τεχνολογίας οι οδηγοί προτρέπονται να είναι πολύ προσεκτικοί να είναι υπομονετικοί να ακολουθούν τους κανόνες ειδικά τα φανάρια τροχαίας το πως λειτουργούν να είναι σε εγρήγορση και να μην καθυστερούν να μην μπλοκάρουν τις διασταυρώσεις, ανέφερε καταληκτικά ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας Λευκωσίας.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Keywords
Τυχαία Θέματα