Στήριξη Αρχιεπισκόπου σ' Αναστασιάδη -Διαμάχη με επ. Μαλά

Ανταλλαγές πυρών μ’ εκατέρωθεν αιχμηρές ατάκες, σημειώθηκαν κατά την τελευταία μέρα της προεκλογικής, λίγο πριν πέσει κι επίσημα η αυλαία. Μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε τη στήριξη της Εκκλησίας στο Νίκο Αναστασιάδη, στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Ωστόσο προηγήθηκαν δηλώσεις που προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις από το επιτελείο Μαλά.


Αρχικά, ο Αρχιεπίσκοπος κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προέβη

σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους.

Εκεί, κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει τη δήλωση Μαλά, ότι η Εκκλησία δεν θα έχει λόγο στον διορισμό του Υπ. Παιδείας σε περίπτωση εκλογής του, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε:

«Αφού δεν θα εκλεγεί ο κ. Μαλάς, τι να κάνω σκέψεις αν θα με ρωτήσει ή αν δεν θα με ρωτήσει», απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά πόσο τον επηρεάζει η δήλωση Μάλά, ότι «δεν θα έχει ρόλο η Εκκλησία στον διορισμό του Υπουργού Παιδείας» σε περίπτωση εκλογής του.

Η απάντηση από το επιτελείο Μαλά ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, μέσα από την εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», όπου ο Άθως Γεωργίου απάντησε στις εν λόγω αναφορές:

«Έχουμε διαφορετική άποψη. Αφού μπορεί κάποιος να εκλεγεί στη θέση του Αρχιεπισκόπου με 5-8%, τότε μπορεί κάποιος να εκλεγεί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 30%».

Διαβάστε σχετικά:

Αρχιεπίσκοπος για Μαλά: Αφού δεν θα εκλεγεί, δεν μ’ ενδιαφέρει (video)

Πρώτη αντίδραση επιτελείου Μαλά για τις δηλώσεις Αρχιεπισκόπου (video)

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου μετά τη συνάντηση με Ν. Αναστασιάδη: Αρχιεπίσκοπος:Η Εκκλησία θα στηρίξει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Keywords
Τυχαία Θέματα