Κτυπημένα οχήματα: Πώς να διαπιστώσετε αν πέσατε θύμα απάτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κύκλωμα παρουσιάζει κτυπημένα οχήματα ως καινούργια, ωστόσο, εκτός από τα τεχνάσματα των επιτήδειων υπάρχει και θέμα ασφάλειας των ανυποψίαστων αγοραστών και οδηγών.

Σε επικοινωνία του ΣΙΓΜΑ με μηχανικούς αυτοκινήτων, λέχθηκε πως ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από εμπλοκή του σε ατύχημα και εμπλακεί σε νέο, τότε το όχημα δεν είναι ασφαλές, αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο νέο χτύπημα, κάτι που ίσως αποβεί μοιραίο για τον οδηγό ή τους επιβάτες.

Τα κυκλώματα, σύμφωνα με πληροφορίες,

φέρνουν σε κοντέινερ δύο-τρία κατεστραμμένα αυτοκίνητα του ίδιου μοντέλου, τα οποία εισάγονται στο νησί για εξαρτήματα και έχουν μηδαμινό κόστος και από αυτά συναρμολογούν ένα όχημα το οποίο πωλούν ως άριστο.

Για το νέο όχημα-κίνδυνος που φτιάχνεται καταφέρνουν να εξασφαλίσουν χαρτιά έτσι ώστε να δηλωθεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.   

Όσον αφορά στο εάν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί εάν ένας ιδιοκτήτης εισαγόμενου αυτοκινήτου έχει πέσει θύμα μιας τέτοιας απάτης, κάτι τέτοιο είναι εφικτό ειδικά για όσους έχουν στην κατοχή τους όχημα που έχει φτάσει στο νησί μας από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Οι τοπικές Αρχές έχουν ένα εξελιγμένο σύστημα καταγραφής των οχημάτων.  Με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να εντοπίσει όλο το ιστορικό του αυτοκινήτου του ενόσω αυτό ήταν στην Αγγλία. 

Συγκεκριμένα, μέσα από τις κρατικές ιστοσελίδες, όπως στην εν λόγω συγκεκριμένη ιστοσελίδα, κάποιος μπορεί καταχωρώντας τις πινακίδες που είχε το όχημα ενόσω ήταν στην Αγγλία ή τον αριθμό πλαισίου του οχήματος, να βρει δεκάδες πληροφορίες για αυτό, όπως αυτό που αναφέραμε τώρα, εάν το όχημα έχει δηλωθεί στην χώρα ως πλήρως κατεστραμμένο-τοταλ λοστ πόσους προηγούμενους ιδιοκτήτες είχε, πόσα χιλιόμετρα είχε ενόσω ήταν εκεί επειδή υπάρχουν και επιτήδειοι που αλλάζουν παράνομα τα χιλιόμετρα, πόσους ρύπους βγάζει αλλά και οποιανδήποτε πληροφορία τον ενδιαφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ψάξει το ιστορικό για το αυτοκίνητο που έχει στην κατοχή του, πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο από 1 ως δέκα λίρες.       

Διαβάστε επίσης 

Πώς ξεγελούν αγοραστές με κτυπημένα οχήματα-«Πήραμε μέτρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα