Κτιριολογικό και θέματα ασφάλειας συζήτησαν Δήμαρχος Παραλιμνίου και ΟΛΤΕΚ

Συνάντηση με το Δήμαρχο Παραλιμνίου, Θεόδωρο Πυρίλλη, είχε χθες Πέμπτη, η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της Οργάνωσης για συναντήσεις με Δημάρχους, ούτως ώστε να εξευρεθούν λύσεις σε προβλήματα κυρίως κτιριολογικά στις επαρχίες τους, είπε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου.

Ο κ. Λυσάνδρου ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν το σοβαρό διαχρονικό πρόβλημα ασφάλειας που δημιουργείται κατά την προσέλευση και κατά την αποχώρηση

των παιδιών από την Τεχνική Σχολή, λόγω της μη ύπαρξης δρόμου δυτικά του σχολείου.

«Για το θέμα αυτό, μας ενημέρωσε λεπτομερώς ο Δήμαρχος για το ιστορικό αλλά κυρίως για τις ενέργειες τις οποίες προβαίνει ο Δήμος αυτό το χρονικό διάστημα για να επιλυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ είπε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα λειτουργίας της σχολικής μονάδας όπου ακούστηκαν διάφορες εισηγήσεις και μέσα από τη συζήτηση διαφάνηκε η ανάγκη για επέκταση της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου, ώστε να καλύπτει πολύ περισσότερες ειδικότητες αφού αυτή την στιγμή καλύπτει μόνο λίγες.

Ο Δήμαρχος, συνέχισε, προσφέρθηκε να μας παραχωρήσει γη που γειτνιάζει με την Τεχνική Σχολή, έτσι ώστε να επεκταθεί η Σχολή και να δημιουργηθούν προγράμματα πέραν της πρωινής φοίτησης, και ΜΙΕΕΚ, Εσπερινή Σχολή, απογευματινά-βραδινά μαθήματα και γενικά προγράμματα δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης.

«Εμείς από την πλευρά μας, προτιθέμεθα να επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο και να μεταφέρουμε τις απόψεις αυτές και να ζητήσουμε να διερευνηθούν κατά πόσο είναι χρήσιμο, που εμείς πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο, να προχωρήσουμε σε μια σοβαρή επέκταση της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου στον χώρο, στον οποίο θα μας βοηθήσει και θα μας παραχωρήσει, όπως έχει πει, ο Δήμαρχος για το σκοπό αυτό», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ είπε ότι έχουν αρκετά θέματα, τα οποία έχουν υπόψιν τους και τα οποία θα βοηθήσουν την Τεχνική Εκπαίδευση.

«Και θα ζητήσουμε με την πρώτη ευκαιρία και σίγουρα πολύ σύντομα συνάντηση με την Υπουργό για να συνεχιστεί η συζήτηση των θεμάτων εκεί που είχε σταματήσει στην προηγούμενη μας συνάντηση και είναι θέματα που έχουμε θίξει στο Υπουργείο, τα γνωρίζει, απλά η συνάντηση θα είναι για να βρεθούν τρόποι προώθησης των προβλημάτων, αφού είναι διαπίστωση μας ότι στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία των θεμάτων υπάρχει ταύτιση απόψεων και αυτό που απομένει είναι να βρεθούν τρόποι για να προωθηθούν αυτά τα θέματα, σε συνεργασία εννοείτε με το Υπουργείο που είναι και η αρμόδια αρχή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λυσάνδρου υπενθύμισε, τέλος, ότι τα θέματα αυτά αφορούν το κτιριολογικό, τις διοικητικές θέσεις, τους τρόπους προώθησης και άλλων προγραμμάτων αλλά και επέκτασης της Τεχνικής Σχολής, όπως είναι τα ΜΙΕΕΚ, τα βραδινά, οι εσπερινές σχολές, το Σύστημα Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα