Κ.Σ Κισσόνεργας: Σκοπιμότητες πίσω από εμπόδια για μαρίνα

Σκοπιμότητες πίσω από την καθυστέρηση που εδώ και μία δεκαετία παρατηρείται στην υλοποίηση του έργου κατασκευής της μαρίνας στα Πότιμα, καταγγέλλει το κοινοτικό συμβούλιο Κισσόνεργας.

Σε ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ο κοινοτάρχης Γιώργος Στυλιανού, το κοινοτικό συμβούλιο αναφέρει ότι οι διαδικαστικές λεπτομέρειες που προβάλλονται από την Επιτροπή Μαρίνων, θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσω διαδικαστικών ρυθμίσεων. Ωστόσο, όπως αναφέρει, δεν διαφαίνεται να υπάρχει θέληση για βοήθεια της επαρχίας, κάνοντας λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της υλοποίησης του έργου με στόχο να πληγεί η

επαρχία.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας εισηγείται όπως δοθεί η χρονική παράταση που ζητά η κοινοπραξία με την αποδοχή του ποσού, του οποίου έχουν ήδη εξασφαλίσει, όπως για παράδειγμα τα 60 εκατομμύρια υπό μορφή εγγυητικής, η οποία θα μπορεί να εξαργυρωθεί άμεσα σε περίπτωση που η κοινοπραξία δεν θα καταφέρει να εξεύρει τα υπόλοιπα κεφάλαια σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που εισηγούνται. «Θεωρούμε ότι μια ολιγόμηνη δεσμευτική παράταση δικαιολογείται λόγω και της δεκάχρονης καθυστέρησης που υπήρξε και δεν θα βλάψει κανένα εάν υπάρξει ο σωστός χειρισμός στα πλαίσια της νομιμότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι είναι απαράδεκτο ένα έργο υπερτοπικής σημασίας, το οποίο χαρακτηρίζεται σαν οικονομικός πνεύμονας για την επαρχία της Πάφου, να καθυστερεί περαιτέρω για διαδικαστικές λεπτομέρειες.

«Σαν τοπική αρχή μας ενδιαφέρει, επιτέλους, να προχωρήσει το έργο, ούτως ώστε να αναπτυχθεί όλη η γύρω περιοχή καθώς επίσης και να απαγκιστρωθεί και να προχωρήσει το θέμα της κατασκευής των κυματοθραυστών στην παραλία των Ποτίμων. Λύσεις υπάρχουν φτάνει να υπάρχει η θέληση, αλλά δυστυχώς θέληση δεν υπάρχει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα