Κρουαζερόπλοια ανοικτά της Λεμεσού - Πόσα πληρώνουν ενοίκιο στην Κ.Δ τον μήνα

Αρκετά κρουαζιερόπλοια έχουν «εγκλωβιστεί» για πάνω από  εννέα μήνες ανοικτά της Λεμεσού  εξαιτίας  της πανδημίας του κορωνοϊού

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP φιλοξενεί άρθρο με σχετικές φωτογραφίες

Τα κρουαζεροπλοία βρίσκονται αγκυροβολημένα περίπου δύο χιλιόμετρα από στην ακτή, και έχουν γίνει πόλος έλξης για πολλούς Κύπριους και τουρίστες.

«Αυτά τα πλοία έχουν κολλήσει εδώ γιατί δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Δεν υπάρχει καμία κρουαζιέρα προς το παρόν", δήλωσε ο Μάριος Χρυσάνθου, καπετάνιος της γειτονικής μαρίνας

του Αγίου Ραφαήλ, η οποία χρησιμοποιείται για την ανεφοδιασμό και την περιστροφή των πληρωμάτων που βρίσκονται σε καραντίνα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτιτέτοιο», είπε στο AFP.

«Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μας (συνήθως) πηγαίνουν στην Αυστραλία ή την Αμερική, αλλά αυτή η κατάσταση του ιού  είναι παντού τώρα»

Μερικά από τα πλοία έχουν έρθει και έχουν φύγει, ωστόσο άλλα έχουν αγκυροβολήσει στην Κύπρο για πάνω από εννέα μήνες.

«Τα πλοία μας βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου αναμένοντας την επιστροφή σε υπηρεσία», δήλωσε ο Νέγκιν Καμάλι, εκπρόσωπος της Princess Cruises.

«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τις δυνατότητες για μελλοντικές κρουαζιέρες», είπε μέσω email στο AFP.

Μεταξύ των προσαραγμένων πλοίων είναι το Enchanted Princess με τη σημαία των Βερμούδων, ένα κρουαζιερόπλοιο βασιλικής κατηγορίας που χτίστηκε το 2020 με 19 καταστρώματα και μήκους περίπου 330 μέτρων (1.082 πόδια).

Τα πληρώματα συντηρούν τα σκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Seabourn Quest με σημαία Μπαχάμες, το οποίο σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic έφτασε από το Γιβραλτάρ στις 8 Μαΐου.

Η Carnival είπε ότι η γραμμή κρουαζιερόπλοιων του Enchanted Princess είχε σταματήσει να πλέει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι τα μέσα Μαΐου και η Seabourn είχε σταματήσει ορισμένες από τις υπηρεσίες της μέχρι τον Νοέμβριο.

Τα πλοία διατηρούνται σε ετοιμόυτητα για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να είναι έτοιμα προς χρήση το συντομότερο όταν ο τουρισμός ανακάμψει από την πανδημία.

«Το πλήρωμα είναι επί του σκάφους για να διατηρήσει τις ζωτικές λειτουργίες του πλοίου κατά τη διάρκεια της περιόδου παύσης», δήλωσε ο Kamali.

Η Carnival είπε ότι επανεξετάζει τα διάφορα εμβόλια κατά του Covid πριν αποφασίσει ποια πρωτόκολλα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επιβάτες του όταν οι κρουαζιέρες ξεκινούν ξανά.

«Τα νέα εμβόλια αντιπροσωπεύουν μια σημαντική ανακάλυψη για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών ταξιδιών, φιλοξενίας και κρουαζιέρας», δήλωσε ο Kamali.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, η κυπριακή κυβέρνηση κερδίζει 120.000 ευρώ (146.000 $) το μήνα σε τέλη για τη φιλοξενία των έξι πλοίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα