Κροατία: Ψηφιακά σχολεία με ασύρματο δίκτυο και σύγχρονο εξοπλισμό

Στην ψηφιακή διδασκαλία - με το δικό τους ασύρματο δίκτυο και σύγχρονο εξοπλισμό - έχουν μεταβεί μεγάλος αριθμός σχολείων στην Κροατία, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού έργου, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κερδίζοντας και το βραβείο Regiostars 2020 στην κατηγορία “Εκπαίδευση δεξιοτήτων για μια ψηφιακή Ευρώπη”. Πρόκειται για ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της ανάδειξης καινοτόμων έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. 

Στόχος του έργου

“e-Schools”, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ "Κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη", με τον Κυριάκο Πενηντάεξ, ήταν η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των σχολείων και η μετάβασή τους στη ψηφιακή διδασκαλία, κάτι που πλέον επιβάλλεται εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του έργου , Andrijana Prskalo Macek, το 2015 η εταιρεία CARNET άρχισε το πρόγραμμα “e-SchoolS”.

Το 10% των σχολείων στη Δημοκρατία της Κροατίας είχαν την ευκαιρία να αυξήσουν το επίπεδο της ψηφιακής τους ωριμότητας.

"Σε όλα αυτά τα σχολεία κτίσαμε ένα ασύρματο τοπικό δίκτυο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί έλαβαν συσκευές για χρήση στην καθημερινή τους διδασκαλία. Επίσης, ολοκλήρωσαν αριθμό εκπαιδεύσεων για να βελτιώσουν την ψηφιακή τους επάρκεια", ανέφερε η υπεύθυνη του προγράμματος, για να προσθέσει: "Στα σχολεία δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιούν διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι οποίες βοηθούν στις καθημερινές εργασίες, επιτυγχάνοντας έτσι, την ψηφιοποίηση της επιχείρησή τους, όπως και των διδακτικών διαδικασιών".

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κροατία, Ψηφιακά,kroatia, psifiaka