Κρίσιμη συνάντηση ΠτΔ-επ.ομάδας στη σκιά της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων

Στη σκιά της ραγδαίας αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, μεταβαίνουν σήμερα στις 10:30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας.

Υπό την προεδρεία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, η συνάντηση θα έχει ως επίκεντρο την κρίσιμη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας,

την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων όπως και την πιθανότητα λήψης περαιτέρω μέτρων ώστε να περιοριστεί η πανδημία.

Πηγές από την επιδημιολογική ομάδα χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις επόμενες μέρες αφού αναμένεται να έχουμε αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν την Πολιτεία στη λήψη έκτακτων επιπρόσθετων μέτρων.

Διαβάστε επίσης: 94 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Ανάμεσα σ’ άλλα υπάρχει πιθανότητα να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις μέχρι μια ορισμένη ώρα, όπως ακριβώς γίνεται τις τελευταίες βδομάδες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Εισήγηση θα υπάρξει επίσης και για περιορισμό στις ώρες λειτουργίας των χώρων εστίασης.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο δρ Πέτρος Καραγιάννης, κατά τη συνάντηση θα υπάρξουν εισηγήσεις που θα αφορούν την μείωση αριθμού ατόμων σε κάποιες δραστηριότητες, όπως το ποδόσφαιρο, ο εκκλησιασμός ή σε κάποιες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Καραγιάννης: Να ξεχάσουμε τα Χριστούγεννα,εάν συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι τα πράγματα είναι ήδη οριακά, σημειώνοντας ότι στη σύσκεψη στο Προεδρικό με την Επιδημιολογική Ομάδα,  θα αξιολογηθούν όλοι οι δείκτες και ανάλογα θα ληφθούν μέτρα, αλλά, πρόσθεσε, επιδίωξη είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του ολικού lockdown.

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι βασικός στόχος είναι να μάθει ο κόσμος να ζει με τον ιό και να τηρεί τους κανόνες.

Διαβάστε επίσης:

Υπ.Υγείας: Δεν επικρατεί πανικός – Θα αναλύσουμε τα δεδομένα

Κορωνοϊός: Δεν αποκλείονται έκτακτα μέτρα – Οι λεπτομέρειες κι η φιλοσοφία

Keywords
Τυχαία Θέματα