Κρίσιμη εβδομάδα για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια

Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων θεωρείται η ερχόμενη, για το φλέγον θέμα της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο ταλανίζει το σύνολο της κυπριακής οικονομίας.

Οι σχεδιασμοί, οι οποίοι εκτείνονται στο σχέδιο «Εστία» και στη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα τεθούν ενώπιον των Βρυξελλών από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, ώστε να κριθεί η συμβατότητά τους με τους κοινοτικούς κανόνες κρατικών ενισχύσεων. Οι αρχικοί σχεδιασμοί φαίνεται να διαφοροποιούνται μετά την επίσκεψη της «σιδηράς κυρίας» του Ενιαίου Εποπτικού

Μηχανισμού στην Κύπρο. Η Ντανιέλ Νουί φέρεται να πιέζει στη συμπερίληψη όλων των τραπεζών στον Οργανισμό, ο οποίος προοριζόταν να αφορά μόνο στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι στο «Εστία», εφόσον εφαρμοστεί, θα βρουν «καταφύγιο» ευάλωτες ομάδες δανειοληπτών, «ανοίγει την όρεξη των τραπεζών», οι οποίες με το «σύνθημα» της Νουί, άρχισαν τις νύξεις για αλλαγή του νόμου των εκποιήσεων, ώστε για να «στήσουν στον τοίχο» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» της Κυριακής που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα