Κρίσιμα 24ωρα για τη Βενεζουέλα

Μετά το κλείσιμο των συνόρων με τη Βραζιλία και την αλλαγή της πορείας που θα ακολουθούσε η ανθρωπιστική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες που στέκονται στο πλευρό του Γκουαϊδό, ο Νικολάς Μαδούρο ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα με την Κολομβία, από όπου και προγραμματίζεται να εισέλθει η αμερικανική πομπή στις δύο τα ξημερώματα ώρα Κύπρου.

Ήδη από αργά σήμερα το απόγευμα στο σημείο αυτό, είναι σε εξέλιξη αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών της αντιπολίτευσης του Γκουαϊδό και του πιστού προς τον Μαδούρο στρατού.

Οι

οδηγίες που έχουν τα σώματα ασφαλείας είναι να πυροβολούν προς όλους όσοι επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα ή και να εμποδίσουν το κλείσιμό τους δημιουργώντας ανθρώπινες ασπίδες.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για απόψε, ακόμη και εκείνα των στρατιωτικών συγκρούσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βενεζουέλας.

Ο Γκουαϊδό είναι έτοιμος να ανοίξει τις πύλες στην αμερικανική βοήθεια.

Τα ξημερώματα αν η ανθρωπιστική βοήθεια εισέλθει, ο Μαδούρο τίθεται υπό ολική αμφισβήτηση ανοίγει πλέον ο δρόμος για άμεση επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων με τη συνδρομή, πλέον, των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν δεν εισέλθει, τότε ο Μαδούρο θα βρεθεί στη μέγγενη, οι πιέσεις διεθνώς θα κορυφωθούν και δεν θα αργήσει η στρατιωτική επέμβαση για προστασία των ρημαγμένου λαού.

Ο Μαδούρο είναι αποφασισμένος να καταστείλει οποιαδήποτε προσπάθεια βοήθειας από τους Αμερικανούς, υποστηρίζοντας προφανώς όχι άδικα, ότι όλες οι αμερικανικές επεμβάσεις γίνονται με τον μανδύα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα