Κρίση Πιονγκγιάνγκ: «Θα στείλουμε τον εχθρό στο βυθό»

Γυμνάσια, με τη χρήση πραγματικών πυρών, άρχισε το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας, προειδοποιώντας την Πιονγκγιάνγκ εναντίον οποιασδήποτε πρόκλησης στη θάλασσα, 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι προχώρησε στη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου.

Αν ο εχθρός προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, στη θάλασσα ή υποβρυχίως, θα αντιδράσουμε αμέσως και θα τον στείλουμε στον βυθό διεμήνυσε ο πλοίαρχος Τσόι Γιουνγκ-τσαν, Διοικητής της 13ης ναυτικής μοίρας.

Βαλλιστικός πύραυλος, ο οποίος πιθανόν είναι διηπειρωτικός, εντοπίστηκε να μεταφέρεται προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας,

γράφει σήμερα η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών, την οποία δεν κατονομάζει.

Η μεταφορά του πυραύλου άρχισε χθες, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, ενώ γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή εντοπισμού.

Στις δυτικές ακτές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται πεδία δοκιμών του προγράμματός της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Το ΥΠΑΜ της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.

Χθες το ΥΠΑΜ ενημέρωσε το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας πως θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.

Νέο ψήφισμα για τη Βόρεια Κορέα αναμένεται να παρουσιάσουν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εντός της εβδομάδας.Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, Νίκι Χέιλι, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί να τεθεί προς ψήφιση το νέο κείμενο την επόμενη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα