Κραυγή απόγνωσης ομάδας ιχνηλάτησης: Ξεροκέφαλοι&ξερόλες δυσκολεύουν το έργο

Ένα από τα σημαντικότερα όπλα της επιδημιολογικής ομάδας ενδεχομένως να χαθεί τις επόμενες μέρες, εξαιτίας ξεροκέφαλων. Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Βαλεντίνος Σιλβέστρος,  οποίος ηγείται της ομάδας στο Υπουργείο Υγείας, απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να προσέχει τον εαυτό του και τους γύρω τους.

Ο κ.Σιλβέστρος όπως και όλη η ομάδα δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου να καταγράψουν τις επαφές των κρουσμάτων και να βοηθήσουν στον περιορισμό.
«Η διαδικασία της ιχνηλάτησης μας παίρνει κάποιες βδομάδες για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για το επόμενο κύμα της πανδημίας. Η ιχνηλάτηση

δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα πλέον. Δεν δουλεύει όπως δούλευε. Κάνω έκκληση να προσέχει ο κόσμος το περιβάλλον του.

Δείτε εδώ: Κορωνοϊός: Δεν αποκλείονται έκτακτα μέτρα – Οι λεπτομέρειες κι η φιλοσοφία

Βρίσκουμε κρούσματα που δεν είχαν δηλωθεί ως επαφές. Γι’ αυτό φθάσαμε στο σημείο που είμαστε τώρα», ανέφερε ο κ.Σιλβέστρος.Ο όγκος των ιχνηλατήσεων είναι τεράστιος, μας υπερβαίνει κατά πολύ. Θα υπάρξει προτεραιότητα και η ιχνηλάτηση θα γίενται στοχευμένα σε χώρους όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός αλλά και ευπαθείς ομάδες.

Για άτομα που δεν ανταποκρίνονται η ομάδα ενημερώνει την Αστυνομία, είπε. Ανέφερε ότι η ομάδα αντιμετώπισε πολλές περιπτώσεις που ακόμα και με παρέμβαση της Αστυνομίας δεν θέλησαν να συνεργαστούν. Κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι δυνατές να μας τα τινάξουν όλα στον αέρα, τόνισε ο κ.Σιλβέστρος.
Κληθείς να απαντήσει για τα παράπονα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι η ομάδα δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις του κόσμου ο ίδιος είπε ότι ναι, μπορεί να συμβαίνει αυτό, αλλά υπάρχουν και πολλοί οι οποίοι κρατούν για ώρες τις γραμμές απασχολημένες, με ζητήματα που δεν αφορούν την ομάδα ιχνηλάτησης.

Δείτε εδώ: Έκτακτη σύσκεψη ΠτΔ με την επιδημιολογική ομάδα αύριο στο Προεδρικό

«Είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να χρησιμοποιούμε εφαρμογές για να δηλώνουμε επαφές». Ο κ.Σιλβέστρος είπε ότι η Πολιτεία δεν θα επιβάλει υποχρεωτικά κάτι τέτοιο. Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ωστόσο αυτό το μέτρο προκειμένου να ενημερώνονται οι επαφές μέσω sms. Υπόκειται και αυτό το θέμα στο ίδιο το άτομο αν θέλει να συνεργαστεί για να ενημερωθεί, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα