Κραυγή απόγνωσης νοσηλευτών σε Πουρνάρα–«Κινδυνεύoυμε» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τους προβληματισμούς και την ανησυχία του για τις συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών στο Κέντρο Κράτησης και Φιλοξενίας Μεταναστών «Πουρνάρα»  εξέφρασε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ο Νοσηλευτής και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΔΥ, Νέστορας Φυλακτού.


Αναφερόμενος στα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν  τις τελευταίες βδομάδες κάλεσε τις αρμδόδιες αρχές να βοηθήσουν τους νοσηλευτές ούτως ώστε να μπορέσουν να εκπληρώσουν με επιτυχία τα καθήκοντά τους.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια με πετροβολισμούς στο Πουρνάρα – Έβαλαν και φωτιά σε σκηνή

 Τόνισε πως οι νοσηλευτές δεν μεταβαίνουν

στο ιατρείο καθώς φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, ενώ είπε πως αυτές τις μέρες το Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών «Πουρνάρα» είναι χωρίς Επαγγελματία Υγεία. 

Οι Νοσηλευτές,  ζητούν ουσιαστικά να μετακινηθεί το ιατρείο έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας και να στηθεί δίπλα από τον χώρο που βρίσκονται τα μέλη της Αστυνομίας, ούτως ώστε να είναι σε ασφαλές σημείο. 

Μιλώντας για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα συχνά στο Κέντρο, ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι πριν από δύο εβδομάδες ξέσπασαν επεισόδια και με πετροβολισμούς και ο νοσηλευτής προσπάθησε να διαφύγει κρατώντας το κεφάλι το. 

«Ήταν ολομόναχος μέσα σε ένα χάος. Άκουγε τις πέτρες να πέφτουν σαν βροχή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως ανέφερε, έχουν αποσταλεί επιστολές τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Μετά τα πρόσφατα επεισόδια, σημείωσε πως το Κέντρο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη με κατεστραμμένες σκηνές και γραφεία. 

Θέλουμε να επιστρέψουμε στο Κέντρο και να ασκήσουμε το λειτούργημά μας, ωστόσο, δεν θέλουμε να κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα