ΠΑΣΥΚΙ: Γιατροί φεύγουν, γιατροί δεν έρχονται

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας σε ό,τι αφορά τα χρόνια προβλήματα στην δημόσια υγεία και ιδιαίτερα στο φαινόμενο «φυγής» των γιατρών.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, ο κ.Κούμας τονίζει ότι κανένας γιατρός, ο οποίος σπουδάζει 12 χρόνια δεν θα δουλέψει στα κρατικά νοσοκομεία με 2,200 ευρώ, υπό αυτές τις απάνθρωπες, όπως τις χαρακτήρισε, εργασιακές συνθήκες. Την ίδια ώρα υφιστάμενο ιατρικό προσωπικό "εγκαταλείπει" τα νοσοκομεία.

Αφού επανέλαβε ότι, πλέον, ο αριθμός των περιστατικών, που θα εξυπηρετούνται
σε όλα τα επίπεδα ιατρικής φροντίδας και ο αριθμός των υπερωριών που εκτελούνται θα προσαρμοστούν στην εκάστοτε στελέχωση της κλινικής/ τμήματος, ο κ. Κούμας δήλωσε ότι εδώ και τέσσερις μήνες γίνεται διάλογος με το Υπουργείο Υγείας χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν θα κάνουμε διάλογο για χάρη του διαλόγου, είπε.

Δικαιολογία το λειτούργημα

Ο κ. Κούμας έδειξε την ενόχλησή του απέναντι στην στάση των αρμοδίων, λέγοντας, μάλιστα, ότι το Υπουργείο Υγείας «χρησιμοποιεί το γεγονός, ότι κάνουμε λειτούργημα για να καλύπτει τις δικές του πολιτικές».

Χθες, με ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ κατήγγειλε δημόσια το Υπουργείο Υγείας για αδράνεια σε όλα τα επίπεδα οι Υπηρεσιών του Υπουργείου, αποφυγή διεξαγωγής έγκαιρου καλώντας το έστω και την υστάτη όπως αναλογιστεί τις ευθύνες που του αναλογούν στα προβλήματα που απορρέουν από την στάση που τηρεί.

Συμφωνείτε με τη θέση των γιατρών;

Tweet to @donnakaparti

Keywords
Τυχαία Θέματα