Κούσιος: Στις προτεραιότητες του Έτους Νεολαίας είναι και η εκπαίδευση νέων

Ανάμεσα στις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας είναι και η εκπαίδευση των νέων, με σκοπό την προετοιμασία τους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και απαιτήσεων της αγοράς εργασίας ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος, σε χαιρετισμό του το Σάββατο στο εκπαιδευτικό εργαστήριο “ACCELERATE YOUTHSELF”, στη Λάρνακα.

Ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε πως "η απόφαση να οριστεί το 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας λήφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή διαπίστωσε τον σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο που έχει η πανδημία στους

νέους ανθρώπους: στην εκπαίδευσή τους, στην απασχόληση, στην κοινωνική ένταξη, στην ψυχική τους υγεία".

"Καθώς η πανδημία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή όλων μας, η Ένωση στρέφει τώρα την προσοχή της στις ευκαιρίες και τις προοπτικές που πρέπει να διασφαλιστούν για τη νέα γενιά, στην περίοδο μετά την πανδημία. Γι’ αυτό,ανάμεσα στις προτεραιότητες του Έτους Νεολαίας είναι και η εκπαίδευση των νέων, με σκοπό την προετοιμασία τους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και απαιτήσεων της αγοράς εργασίας", πρόσθεσε.

Ανέφερε πως "νιώθει τυχερός που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι", όπως είπε "έχουν ζήλο για επιμόρφωση και αυτοβελτίωση".

Τόνισε πως "μέσα από αυτό το διήμερο Εργαστήριο, θα αποκομίσετε πολλά και θα εφοδιαστείτε με βιωματικές γνώσεις, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στη διεκδίκηση της πιο σωστής, της κατάλληλης σταδιοδρομίας. Όποια κι αν είναι η επιδίωξή σας, να βελτιώσετε ή να αλλάξετε την εργασία σας, να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες εργοδότησης που θα σας παρουσιαστούν ή να αναπτύξετε τη δική σας επιχειρηματική δραστηριότητα, να είστε σίγουροι ότι αυτό το Εργαστήριο θα συμβάλει σημαντικά σε αυτή".

Αυτό είναι το πρώτο Εργαστήριο “ACCELERATE YOUTHSELF”, ανέφερε "το οποίο καλύπτει τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. Θα ακολουθήσει ακόμη ένα τον Νοέμβριο, στον Αγρό, για να έχουν την ευκαιρία περισσότερες νέες και περισσότεροι νέοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την κυπριακή αγορά εργασίας".

Το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο “ACCELERATE YOUTHSELF”, συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, το Erasmus+, το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης και τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα